Organisationsprofil

Organisationsprofil

Kæbekirurgi er et tandlægefagligt speciale ved Aalborg Universitetshospital, der bl.a. varetager diagnostik og behandling af vækstbetinget kæbedeformiteter, kæbeledsdysfunktion, ansigtsfraktur, benigne lidelser og infektiøse tilstand i kæberegionen samt genopbygning af kæbeknoglen med indsættelse af tandimplantater efter traumer eller medfødte manglende tandanlæg.

Kæbekirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital varetager uddannelse af kommende specialtandlæger i tand-, mund og kæbekirurgi og medicinstuderende i samarbejde med Øre-, Næse-, Halskirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Kæbekirurgisk Afdeling varetager klinisk og dyreeksperimentel forskning i tæt samarbejde med anerkendte forskergrupper fra nationale og internationale universiteter. Forskningen er primært målrettet udvikling af nye metoder til genopbygning af kæbeknoglen ved brug af knogleerstatningsmaterialer og stamceller, optimering af forudsigeligheden og stabiliteten ved tredimensionel behandlingsplanlægning af vækstbetinget kæbedeformiteter og ansigtsfraktur samt kirurgisk behandling af patienter med kæbeledsdysfunktion.   

Læs mere om Kæbekirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital på nedenstående link:
https://aalborguh.rn.dk/afsnit-og-ambulatorier/kaebekirurgisk-afdeling

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.
  • Unge med ADHD

    Helle Enggaard (Foredragsholder)

    13 nov. 2018

    Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed