Litteratur, medier og samfund - LMS

• Aalborg University, Kroghstraede 3

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Forskningsgruppen samler de litteratur- og medievidenskabelige kompetencer på Institut for Kultur og Læring. Gruppens fagfelt har i bred forstand fokus på litteratur og mediers involvering i og betydning for almene kulturelle og sociale forhold og deres samspil med andre medieformer. Samtidig står litteratur og medier centralt som genstandsfelt i sig selv med deres foranderlige udtryksformer, genrer og historier.

Fra forskellige teoretiske og metodiske positioner er gruppens særlige interesse litteraturens og mediernes rolle som kulturskabende og -bekræftende faktor i et globalt og medialiseret samfund.

Forskningsgruppens grundlæggende samlepunkt er viden om og interesse for litteraturen og mediernes historiske udvikling, og deres dialektiske forhold til kulturhistorien er således essentiel for gruppens faglighed og aktiviteter.

• Kultur- og medieteori
  • Kulturelle tekststudier
  • Litteraturanalyse
  • Litteraturhistorie
  • Litteraturteori
  • Medieforskning
  • Bogmediet
  • Intermedialitet

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

Nordisk poesi og sociale fællesskaber

Mønster, L., Schmidt, M. K. & Rustad, H. K.

01/04/201901/05/2021

Projekter: ProjektForskning

Nederdrægtigheder

Rendix, M. & Kongerslev, M.

01/01/201901/01/2022

Projekter: ProjektForskning

Guds Hus: En meditation

Mønster, L., 2021, (Afsendt) Nordisk samtidspoesi: Henrik Nordbrandts forfatterskap. Karlsen, O. (red.). Novus forlag, 20 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Medier og historie

Hansen, K. T., 2021, (Accepteret/In press) Medietemaer. Svendsen, E. & Schantz Lauridsen, P. (red.).

Adaptionen des Katastrophenfilms in Lars von Triers "Melancholia" und Julian Pölslers "Die Wand"

Gebauer, M. & Delfs, R., 2020, (Under udarbejdelse) Hinter der Schwelle. Eschatologien und Risikonarrative im Anthropozän . Richter, S. & Büttner, U. (red.). Wehrhahn Verlag

SMiD-prisen

Agger, Gunhild Moltesen (Modtager), 15 nov. 2018