Organisationsprofil

LISES-projektet

LISES er en forkortelse for Local Innovation in Social and Employment Services og er et 4-årigt forskningsprojekt finansieret af Innovationsfonden. Projektet gennemføres af forskere fra Aalborg Universitet i tæt samarbejde med Holstebro og Herning Kommune samt Kommunernes Landsforening.

Fra sommeren 2017 indgår Aarhus, Gladsaxe, Vesthimmerland og Silkeborg Kommune ligeledes i projektet.

Projektet tager udgangspunkt i den store udfordring, som Danmark og andre vestlige lande har med at øge arbejdsmarkedsdeltagelsen for de mest sårbare ledige.

Det er målet, at udvikle nye og innovative løsninger på beskæftigelsesudfordringen, som kan implementeres og testes undervejs i projektperioden.

I modsætning til megen forskning er ambitionen for LISES-projektet, at vidensudviklingen foregår i tæt samspil mellem forskergruppen fra Aalborg Universitet og ledere og medarbejdere i de seks kommuner, således at praktikerne er medskabere af de løsninger, som de skal implementere.

LISES visioner:

• At udvikle nye og innovative løsninger, som kan afprøves og kvalificeres i den konkrete praksis i kommunerne
  • At bidrage til udviklingen af de deltagende organisationer og den offentlige debat ved formidling af resultaterne
  • At bidrage til national og international forskning ved udarbejdelse af videnskabelige artikler, rapporter og afholdelse af konferencer på baggrund af projektets resultater

Projektets varighed:             01/03/2016 – 28/02/2020 (4 år)

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

welfare Samfundsvidenskab
activation Samfundsvidenskab
rehabilitation Samfundsvidenskab
labor market Samfundsvidenskab
employment service Samfundsvidenskab
appeal Samfundsvidenskab
employability Samfundsvidenskab
decision making Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2018 2021

Publikationer 2015 2019

Adaption strategies used by siblings to childhood cancer patients

Carlsen, L. T., Christensen, S. R. & Olesen, S. P., 15 apr. 2019, I : Psycho-Oncology.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Siblings
Neoplasms
Parents
Delivery of Health Care
Aptitude

Derfor kan data aldrig stå alene

Larsen, F. & Andersen, N. A., 23 maj 2019, Schultz.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Disagreement about ethics and values in practice: Using vignettes to study social work

Ejrnæs, N. M. & Monrad, M., 2019, Routledge's Handbook of Social Work Ethics and Values. Marson, S. & McKinney, R. (red.). Routledge

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review