Organisationsprofil

LISES-projektet

LISES er en forkortelse for Local Innovation in Social and Employment Services og er et 4-årigt forskningsprojekt finansieret af Innovationsfonden. Projektet gennemføres af forskere fra Aalborg Universitet i tæt samarbejde med Holstebro og Herning Kommune samt Kommunernes Landsforening.

Fra sommeren 2017 indgår Aarhus, Gladsaxe, Vesthimmerland og Silkeborg Kommune ligeledes i projektet.

Projektet tager udgangspunkt i den store udfordring, som Danmark og andre vestlige lande har med at øge arbejdsmarkedsdeltagelsen for de mest sårbare ledige.

Det er målet, at udvikle nye og innovative løsninger på beskæftigelsesudfordringen, som kan implementeres og testes undervejs i projektperioden.

I modsætning til megen forskning er ambitionen for LISES-projektet, at vidensudviklingen foregår i tæt samspil mellem forskergruppen fra Aalborg Universitet og ledere og medarbejdere i de seks kommuner, således at praktikerne er medskabere af de løsninger, som de skal implementere.

LISES visioner:

• At udvikle nye og innovative løsninger, som kan afprøves og kvalificeres i den konkrete praksis i kommunerne
  • At bidrage til udviklingen af de deltagende organisationer og den offentlige debat ved formidling af resultaterne
  • At bidrage til national og international forskning ved udarbejdelse af videnskabelige artikler, rapporter og afholdelse af konferencer på baggrund af projektets resultater

Projektets varighed:             01/03/2016 – 28/02/2020 (4 år)

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

CHAIRING PARTICIPATION: CHAIRS’ USE OF ‘WE’ IN TEAM MEETINGS WITH SERVICE USERS

Dall, T. & Caswell, D., 30 jan. 2020, (Under udarbejdelse) MULTI-AGENCY MEETINGS IN SOCIAL WELFARE: DOING COLLABORATION AND PARTICIPATION.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Fra opkvalificeringseffekt til motivationseffekt: Effektevalueringers rammesætning af den aktive arbejdsmarkedspolitik

Andersen, N. A., 2020, Aktiv arbejdsmarkedspolitik: Etablering, udvikling og fremtid. Djøf Forlag, s. 171-194 (Arbejdsmarkedsforhold; Nr. 2).

FROM A COLLABORATIVE AND INTEGRATED WELFARE POLICY TO FRONT LINE PRACTICES

Juhila, K., Dall, T., Caswell, D., Wilińska, M. & Raitakari, S., 30 jan. 2020, (Under udarbejdelse) MULTI-AGENCY MEETINGS IN SOCIAL WELFARE: DOING COLLABORATION AND PARTICIPATION.

University of Helsinki, Finland (Ekstern organisation)

Dorte Caswell (Medlem)
    1 aug. 20201 okt. 2020

Aktivitet: MedlemskabMedlemskab af bedømmelsesudvalg