LSP - Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis

• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Til laboratoriet er knyttet AAU forskere og seniorrådgivere, der arbejder med skole- og dagtilbudsforskning samt forskning i pædagogisk praksis fra dagtilbud over skole til og med ungdomesuddannelserne.

Herudover er der tilknyttet en udenlandsk professor med speciale i kvantitativ uddannelsesforskning.

Det generelle formål med laboratoriets virke er at styrke den forskningsbaserede udvikling af skoler og pædagogisk praksis i skoler og dagtilbud fra 0-18 år. Det specifikke formål med laboratoriet er at udføre forskning og dermed sammenhængende forskningsformidling og eksterne forskningsbaserede samarbejder med tredjepart, som kan danne grundlag for forskningsbaseret udvikling på skole- og ungdomsuddannelsesområdet og i den pædagogiske praksis i dagtilbud i et frugtbart samspil mellem forskning, professionsudvikling og praksis.

Videnomsætningen fra forskningen og ph.d.-projekter tilknyttet Lab’et  sker udover de traditionelle akademiske kanaler (tidsskrifter, bøger m.m.) igennem LSP's kanaler og kontakter, herunder det fagfællebedømte tidsskrift Paideia, som redaktionelt ledes på LSP, LSP’s skriftserie og hjemmeside.

Laboratoriet ledes af institutleder professor mso Annette Lorentsen

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

Denmark Samfundsvidenskab
E-learning Teknik og materialevidenskab
Blended Learning Samfundsvidenskab
national minority Samfundsvidenskab
learning Samfundsvidenskab
well-being Samfundsvidenskab
public sector Samfundsvidenskab
employee Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2012 2019

Medlem af ekspertgruppe om klasseledelse i gymnasiet, EVA

Ågård, D.

01/11/201830/06/2019

Projekter: ProjektRådgivende projekt

LIP: Ledelse i Praksis

Hersted, L., Ågård, D., Frimann, S., Friche, N. & Bundgaard, S. B.

01/11/201701/12/2019

Projekter: ProjektForskning

Medlem af ekspertgruppe om trivsel i gymnasieskolen, EVA

Ågård, D.

01/01/201801/08/2018

Projekter: ProjektRådgivende projekt

Publikationer 1987 2018

Forord

Hansen, O. & Nordahl, T., 2018, Inkluderende strategier til et bæredygtigt uddannelsessystem. Hansen, O. & T. N. (red.). 1 udg. Dafolo Forlag A/S, s. 9-10 2 s. (Det vi ved om).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingForord/Indledning/efterskriftFormidling

Forord

Hansen, O. & Nordahl, T., 2018, Børns læring i fællesskaber. Hansen, O. & Nordahl, T. (red.). 1 udg. Dafolo Forlag A/S, s. 5-6 2 s. (Det vi ved om).

Forord

Hansen, O. & Nordahl, T., 2018, Inkluderende strategier til et bæredygtigt uddannelsessystem. Hansen, O. & Nordahl, T. (red.). Frederikshavn: Dafolo Forlag A/S, s. 9-10 2 s. (Det ved vi om...).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingForord/Indledning/efterskriftForskning

Aktiviteter 2011 2019

Birkerød Gymnasium

Dorte Ågård (Foredragsholder)