LSP - Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis

• Aalborg Universitet, Institut for Kultur og Læring, Kroghstræde 3

9220 Aalborg Ø

Organisationsprofil

Til laboratoriet er knyttet AAU forskere og seniorrådgivere, der arbejder med skole- og dagtilbudsforskning samt forskning i pædagogisk praksis fra dagtilbud over skole til og med ungdomesuddannelserne.

Herudover er der tilknyttet en udenlandsk professor med speciale i kvantitativ uddannelsesforskning.

Det generelle formål med laboratoriets virke er at styrke den forskningsbaserede udvikling af skoler og pædagogisk praksis i skoler og dagtilbud fra 0-18 år. Det specifikke formål med laboratoriet er at udføre forskning og dermed sammenhængende forskningsformidling og eksterne forskningsbaserede samarbejder med tredjepart, som kan danne grundlag for forskningsbaseret udvikling på skole- og ungdomsuddannelsesområdet og i den pædagogiske praksis i dagtilbud i et frugtbart samspil mellem forskning, professionsudvikling og praksis.

Videnomsætningen fra forskningen og ph.d.-projekter tilknyttet Lab’et sker udover de traditionelle akademiske kanaler (tidsskrifter, bøger m.m.) igennem LSP's kanaler og kontakter, herunder det fagfællebedømte tidsskrift Paideia, som redaktionelt ledes på LSP, LSP’s skriftserie og hjemmeside.

Laboratoriet ledes af professor mso Annette Lorentsen

• Uddannelse
  • Pædagogik og Læring

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

Program for læringsledelse - dagtilbud

Hansen, O., Ringsmose, C., Hansen, L. S., Hansen, O. H. & Falkesgaard, C. B.

01/08/201531/10/2020

Projekter: ProjektForskning

Psykisk sårbare elever i gymnasiet

Ågård, D. & Fransgaard, L.

03/10/201901/05/2020

Projekter: ProjektForskning

Medlem af ekspertgruppe om klasseledelse i gymnasiet, EVA

Ågård, D.

01/11/201830/06/2019

Projekter: ProjektRådgivende projekt

At skrive sætter spor: skrivning som formidlings- og læringsstrategi

Hansen, L. S. & Andersen, P. G., 2020, Hvordan bliver vi bedre med data?: Brug af kortlægningsresultater og forskningsbaseret viden i professionele læringsfællesskaber i dagtilbud og skole. Hansen, O. & Sunnevåg, A-K. (red.). Frederikshavn: Dafolo Forlag A/S, s. 25-35 10 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Autoritet gennem myndighed

Ågård, D., 2020, Læreren som autoritet: Faglighed, tillid og myndighed. Brodersen, P. (red.). København: Hans Reitzels Forlag, s. 97-140 43 s.

Brug af data og forskningsviden i dagtilbud

Hansen, L. S., 2020, I : Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 57, 2, s. 53 - 73 20 s., 5.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Aktiviteter

Konference "Unge på Kanten": Oplæg om klasseledelse med fokus på psykisk sårbare elever

8 sep. 2020