Organisationsprofil

Organisationsprofil

Neurokirurgisk Forskningsenhed varetager alle former for forsknings- og undervisningsaktiviteter som involverer Neurokirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital. Vores mål er at etablere et bredt og tværfagligt internationalt forsknings- og vidensmiljø inden for den eksperimentelle og kliniske neurokirurgi så vi også fremover kan tilbyde vores patienter den bedst mulige neurokirurgiske behandling.

Vores primære forskningsområder er, 1) udvikling af neurokirurgiske stordyrsmodeller til eksperimentel udforskning af neuromodulationsbehandling med stamceller, genterapi og elektroder, samt behandling af hjerneabscess; 2) klinisk forskning indenfor rygmarvsstimulation ved kroniske smertetilstande, intensiv neuromonitorering, hydrocefalus, subaraknoidalblødning, hjernetumor og den neurokirurgiske behandling af slidgigt i ryggen, samt de neuropsykologiske konsekvenser af traumatisk hjerneskade. Endvidere har vi særligt fokus på udvikling og indførelse af standardiserede evidensbaserede neurokirurgiske behandlingsregimer og de faktorer som fremmer/modarbejder denne proces.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.