NordSim - Center for Færdighedstræning og Simulation

• Sdr. Skovvej 15

9000 Aalborg

Organisationsprofil

NordSim er en enhed for færdighedstræning og simulation under AaUH.

Via træning i såvel tekniske (færdighedstræning) som ikke-tekniske færdigheder (simulation) uddanner vi personale fra sundhedssektoren, såvel præ- som postgraduat på forskellige uddannelsesniveauer.

Målgruppen er især læger, sygeplejersker, medicinstuderende og ambulancereddere.

NordSim udvikler også uddannelsestilbud til enkeltpersoner, tværfaglige teams, afdelinger, sygehuse eller uddannelsesinstitutioner.

Gennem vidensdeling, biblioteksfunktion for avanceret udstyr og assistance ved planlægning og gennemførelse af uddannelsestilbud understøtter vi færdighedstræning og simulation på alle regionens sygehuse, dels i Thisted og Hobro, dels via samarbejdet med VenSim, der har det overordnede ansvar for aktiviteterne i Hjørring og Frederikshavn.

Vi sørger for løbende ”Faculty development” og udvikling af kurser, så vi sikrer højt kvalificerede undervisere og klart definerede læringsmål.

En kerneydelse i NordSim er at træne personalet i samarbejde og kommunikation samt bidrage til faglig udvikling, hvilket i den sidste ende fører til bedre patientforløb.

Vi håber, at vi gennem uddannelsestilbuddene kan være med til at fremme rekrutteringen af personale til regionen.

NordSim har et bredt samarbejde, med bl.a.:

• Andre simulationscentre, især CAMES RH, CAMES Herlev, MidtSim (Aarhus) og SiMC (Odense), SIC (Horsens) og Læringscenter Randers.
  • Aalborg Universitet – om lægeuddannelse i Aalborg
  • Aarhus universitet (postgraduat klinisk lektorat i færdighedstræning og simulation)
  • Nationalt samarbejde om KBU uddannelser

Vi indgår i flere multicenterstudier med fokus på medicinsk læring og er i gang med at opbygge en selvstændig forskningsenhed, hvor fokus i første omgang vil ligge på oplæring i brug af Point Of Care Ultralyd samt oplæring i robotkirurgi.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Closed-Loop Glucose Control System for In-Hospital Use: Extended Control Trials

Hashemi, N., Valk, T., Houlind, K. C. & Ejskjær, N., jun. 2019, I : Diabetes. 68, Suppl. 1, 1036-P.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceabstrakt i tidsskriftForskningpeer review

Continuous Glucose Monitoring in Hospitalized Patients: A Systematic Meta-analysis and Review

Hashemi, N., Houlind, K. C. & Ejskjær, N., jun. 2019, I : Diabetes. 68, Suppl. 1, 954-P.

Åben adgang

Risk of post-colonoscopy colorectal cancer in Denmark: time trends and comparison with Sweden and the English National Health Service

Pedersen, L., Valori, R., Bernstein, I., Lindorff-Larsen, K., Green, C. & Torp-Pedersen, C., aug. 2019, I : Endoscopy. 51, 8, s. 733-741 9 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 1 Citationer (Scopus)