• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

PPSA er et professionsprogram på psykologiuddannelsen på Aalborg Universitet og et fagfælleskab af undervisere med tilknytning til dette program. Prpessionsprogrammet PPSA skal ruste de studerende til, arbejdsopgaver som psykolog i socialforvaltninger, døgninstitutioner, i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og generelt som konsulent i relation til pædagogisk-psykologiske opgaver.

PPSA har stort fokus på de samarbejdsrelationer, organisatoriske spændinger og kommunikative udfordringer, som det konkrete psykologarbejde er underlagt. I arbejdet på PPSA vil udgangspunktet ofte være at søge i de almenpsykologiske grunddiscipliner efter forståelsesrammer, der kan anvendes på de aktuelle problemstillinger. Udgangspunktet er en såkaldt ikke-patografisk vinkel, hvor de problemer, der begrunder psykologens involvering i problematikken, i første omgang anskues som variationer af en almenmenneskelig udvikling. Derfor spiller metateoretiske overvejelser en betydelig rolle i professionsprogrammet. Sådanne metateoretiske overvejelser kunne eksempelvis være universalisme kontra det unikke i det enkelte menneske eller arv- miljødebatten.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Creativity Medicin og biovidenskab
creativity Samfundsvidenskab
everyday life Samfundsvidenskab
psychologist Samfundsvidenskab
Imagination Medicin og biovidenskab
school psychologist Samfundsvidenskab
educational psychology Samfundsvidenskab
musician Samfundsvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2009 2020

Publikationer 2011 2019

An original contribution with great potential

Jensen, M., 2019, Meaning-making for living: The emergence of the presentational self in children’s everyday dialogues. Komatsu, K. (red.). Springer, s. 1-16 16 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Børns læring og udvikling i grundskolen.

Tanggaard, L., 2019, I : EMU Danmarks undervisningsportal.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Åben adgang

Civilsamfundet er bedre end politikerne til at tænke store tanker.

Tanggaard, L., 2019, I : Kristeligt Dagblad.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

Åben adgang

Aktiviteter 2004 2019

15th Conference of the International Society for Theoretical Psychology