• Kroghstræde 3

9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

PPSA er et professionsprogram på psykologiuddannelsen på Aalborg Universitet og et fagfælleskab af undervisere med tilknytning til dette program. Prpessionsprogrammet PPSA skal ruste de studerende til, arbejdsopgaver som psykolog i socialforvaltninger, døgninstitutioner, i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og generelt som konsulent i relation til pædagogisk-psykologiske opgaver.

PPSA har stort fokus på de samarbejdsrelationer, organisatoriske spændinger og kommunikative udfordringer, som det konkrete psykologarbejde er underlagt. I arbejdet på PPSA vil udgangspunktet ofte være at søge i de almenpsykologiske grunddiscipliner efter forståelsesrammer, der kan anvendes på de aktuelle problemstillinger. Udgangspunktet er en såkaldt ikke-patografisk vinkel, hvor de problemer, der begrunder psykologens involvering i problematikken, i første omgang anskues som variationer af en almenmenneskelig udvikling. Derfor spiller metateoretiske overvejelser en betydelig rolle i professionsprogrammet. Sådanne metateoretiske overvejelser kunne eksempelvis være universalisme kontra det unikke i det enkelte menneske eller arv- miljødebatten.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

PhD - Grundfos Holding A/S

Pedersen, L. T. & Petersen, M. L.

Grundfos Holding A/S

01/11/201631/10/2019

Projekter: ProjektForskning

Samskabelse med børn fra et pædagogisk perspektiv

Pedersen, L. T. & Linneberg, J. D.

15/01/201815/01/2019

Projekter: ProjektForskning

Publikationer

Det pædagogisk-psykologiske kandidatspeciale. Hvordan skrives der om PPR i danske kandidatspecialer?

Szulevicz, T., Lund, P. C. & Lund, R. L., 2021, (Accepteret/In press) I : Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• Creating together: Moving towards a ‘we-paradigm’ in educating for creativity

Tanggaard, L., 2020, I : Multicultural Education Review. 12, 1, s. 4-16 13 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• Priser

Udnævnt til Idrætshøjskolen Aarhus' første Folkeprofessor

Pedersen, Lene Tanggaard (Modtager), 6 jun. 2018

Pris: Ærespriser og udnævnelser

Højskolepædagogisk pris

Pedersen, Lene Tanggaard (Modtager), 2018

Pris: Ærespriser og udnævnelser

Gyldendal formidlingspris

Pedersen, Lene Tanggaard (Modtager), 2015

Pris: Forsknings- uddannelses og innovationspriser

Vanebrud

Lene Tanggaard Pedersen (Foredragsholder)

5 nov. 2019

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Palgrave Macmillan (Forlag)

Lene Tanggaard Pedersen (Fagfællebedømmer)

10 okt. 2019

Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelsePeer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripterForskning

11 forskellige foredrag for højskolerne, friskolerne, Holbæk Kommune (folkeskolen), We love Global Goals, Uddannelsesforbundet, KD, Grundtvigsk Forum, Dansklærerforeningen.

Lene Tanggaard Pedersen (Foredragsholder)

jun. 2019