• PostadresseVis på kort

    Kroghstræde 7

    9220 Aalborg Øst

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningsgruppens hovedformål er at udvikle, identificere og begrebsliggøre praksisforskning, blandt andet det teoretiske grundlag, det metodologiske, erhvervsudviklings- og praksisudviklingsmæssige.

Forskningsgruppen For Praksisforskning og Brugerperspektiver (PRAKSIS) etablerer forskningsprocesser, der har til formål at udvikle og kvalificere praksis i socialt arbejde igennem et tæt samarbejde med socialrådgivere og servicebrugere.

SAMARBEJDE

Vi udvikler forståelser, definitioner og teoretiske grundlag for praksisforskning og servicebrugerperspektiver, afprøver forståelser, definitioner og teori i den sociale arbejdspraksis.

Vi har samarbejdet med kommuner, regioner, institutioner og NGO'er. Her har vi udviklet resultater, forståelser og definitioner inden for servicebrugerperspektiver.

INTERNATIONAL PRAKSISFORSKNING

Repræsentanter fra PRAKSIS har opnået en central position i de sidste 10 år i udviklingen af praksisforskning i socialt arbejde. Forskerne har deltaget i den internationale gruppe, der planlægger fem internationale konferencer om forskning i social arbejdspraksis. Vi har også taget initiativ til at etablere en særlig interessegruppe for praksisforskning i European Social Work Research Association og et nordisk netværk af praksisforskning i socialt arbejde inden for den nordiske forskningsforening.

Gruppens medlemmer har stået i spidsen for begge netværk, holdt flere præsentationer og workshops om emnet på andre konferencer og har udgivet mere end 40 artikler og bogkapitler om praksisforskning.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.