Organisationsprofil

Organisationsprofil

PRIMA: Forskning og udvikling i det nære sundhedsvæsen

PRIMA er et missionsorienteret forskningscenter dedikeret til at styrke det nære sundhedsvæsen gennem bæredygtig forskning og strategiske samarbejder. Vi adresserer presserende sundhedsudfordringer og arbejder for at forbedre borgernes sundhed, livskvalitet, funktionsevne og arbejdsmarkedstilknytning.

En strategisk og agil tilgang
PRIMA kombinerer en klar langsigtet strategi med agilitet i projektudviklingen. På kort sigt udvikler og implementerer vi løsninger, der kan gøre en forskel her og nu. Samtidig opbygger vi forskningskapacitet og udvikler tværfaglige samarbejder, der sikrer bæredygtige og varige forbedringer for både borgere og sundhedsvæsenet.

Fokus på borgerinddragelse og samarbejde
Borger- og pårørendeperspektiver er en central del af PRIMA’s arbejde. Gennem samskabelse med kommuner, regioner og private aktører udvikler vi løsninger, der er tæt forankret i praksis. Dette sikrer, at vores forskning ikke blot skaber ny viden, men også reelle forbedringer i sundhedsydelser og patientforløb.

Støtter den nationale sundhedsdagsorden
PRIMA’s arbejde understøtter nationale mål om at forskningsbasere og styrke det nære sundhedsvæsen og sikre bedre overgange mellem sundhedssektorer. Vi bidrager til at reducere social ulighed i sundhed og udvikle teknologibaserede løsninger, der gør sundhedsvæsenet mere effektivt og tilgængeligt for alle borgere.

PRIMA's Strategiske Missioner

PRIMA fokuserer på tre centrale missioner, der adresserer tre store udfordringer i det nære sundhedsvæsen. Disse missioner er udformet med henblik på at skabe bæredygtige løsninger, der både understøtter borgerne og det sundhedsprofessionelle arbejde i primærsektoren.

1. Den Rette Indsats på Det Rette Tidspunkt – Tilknytning til Arbejdsmarkedet

Denne mission fokuserer på at hjælpe borgere med at opnå og fastholde tilknytning til arbejdsmarkedet gennem tidlige, målrettede og evidensbaserede indsatser.

2. Bæredygtig Rehabilitering Under og Efter Sygdom

Denne mission fokuserer på at udvikle og implementere rehabiliteringsforløb, der er individuelt tilpassede og samtidig bæredygtige for sundhedsvæsenet.

3. Det Teknologiunderstøttede Sammenhængende Patientforløb

Denne mission har til formål at udvikle og implementere digitale løsninger, der skaber bedre sammenhæng i patientforløb og styrker samarbejdet mellem aktører i sundhedsvæsenet.

 

 

Læs mere om vores aktuelle projekter og indsatsområder, og følg med i, hvordan vi skaber forandring og værdi på tværs af forskning, praksis og politik.

 

Centeret ledes af Prof. Michael Skovdal Rathleff og bliver forankret ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet.

Ledelsesgruppen bag centret inkluderer ved starten:

  • Gitte Hørslev Knudsen (Chef for Aalborg Sundhedscenter og Genoptræning, Sundhed og Kultur, Aalborg Kommune)
  • Jane Andreasen (Vicecenterleder og Lektor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi og en del af Folkesundhedsvidenskab samt Udviklings- og forskningsansvarlig ved Aalborg Sundhedscenter og Genoptræning)
  • Prof. Janus Laust Thomsen fra Forskningsenheden for Almen Praksis i Aalborg
  • Prof. Kirsten Fonager fra Socialmedicinsk Forskningsenhed
  • Prof. Søren Paaske fra Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning
  • Charlotte Houmøller Sprøgel (Sekretariatschef, Job- og Uddannelsessekretariatet, Job og Velfærd, Aalborg Kommune
  • Kristine Dalsgaard Jacobsen (Centerchef i Sygedagpengehuset, Aalborgs Job- og Uddannelsesafdeling, Job og Velfærd Aalborg Kommune)
  • Lars Lejbølle (Konsulent i Patientforløb og Økonomi, Region Nordjylland) .

 

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.