• Fredrik Bajers Vej 7H

9220 Aalborg

Organisationsprofil

Sektion for Biologi og Miljøteknologi blev etableret i 2012 som en del af Institut for Kemi og Bioteknologi. Sektionens forskning omfatter biologiske og miljøtekniske emner og inkluderer grundforskning og anvendt forskning. Centrale forskningsemner er undersøgelse og beskyttelse af ressourcer, sundhed og biologisk diversitet, samt effekten af antropogene faktorer på biologiske systemer. Vi arbejder med biologiske problemstillinger på forskellige niveauer der strækker sig fra virus til store pattedyr og fra DNA til økosystemer. Vi arbejder også med miljøteknologiske problemstillinger indenfor bl.a. vandkvalitet og naturbevarelse. Vi prioriterer sammenhæng mellem forskning og undervisning med gode eksterne kontakter til forskningsinstitutioner, myndigheder, virksomheder og andre med interesse for biologi og miljø. Vores nuværende forskning omfatter følgende overordnede områder:

• Bevaringsbiologi
  • Evolutionsbiologi
  • Globale miljøændringer
  • Miljømikrobiologi og økotoksikologi
  • Sygdomsøkologi

Sektion for Biologi og Miljøteknologi bidrager til en række uddannelser på Aalborg Universitet og er hovedaktør på bachelor- og kandidatuddannelserne i Biologi og Miljøteknologi. Derudover udbyder sektionen forskellige PhD kurser. Sektion for Biologi og Miljøteknologi er en del af Institut for Kemi og Bioteknologi’s Aalborg Campus. Sektionen har et aktivt samarbejde med forskellige eksterne partnere herunder Aalborg Zoo og Nordisk Genressourcecenter.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

soil Geo- og miljøvidenskab
wolves Landbrug og biologi
sewer network Geo- og miljøvidenskab
wastewater Geo- og miljøvidenskab
wild boars Landbrug og biologi
hybridization Landbrug og biologi
hydrogen sulfide Geo- og miljøvidenskab
Single Nucleotide Polymorphism Medicin og biovidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 1998 2031

Cultivation of insects for feed and food

Bahrndorff, S., Kristensen, T. N., Eriksen, N. T., Bak, C. W. & Skjærbæk, M.

01/01/201931/12/2019

Projekt mink i Danmark

Pagh, S., Pertoldi, C., Jensen, T. H., Iversen, N. & Roslev, P.

01/06/201831/12/2019

Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks, Horizon 2020

Boffa, V. & Roslev, P.

01/10/201730/09/2021

Publikationer 1987 2019

Advanced parental age at conception and sex affects mitochondrial DNA copy number in human and fruit flies

Mengel-From, J., Svane, A. M., Pertoldi, C., Kristensen, T. N., Loeschcke, V., Skytthe, A., Christensen, K., Lindahl-Jacobsen, R., Hjelmborg, J. V. B. & Christiansen, L., 2019, I : Journals of Gerontology. Series A: Biological Sciences & Medical Sciences.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

A study of discard survival in European plaice (Pleuronectes platessa) from trammel net and Danish Seine

Andersen, R. E., Molbo, K., Jensen, T. H., Kucheryavskiy, S. V., Rathje, I. W., Møller, P. R. & Madsen, N., 23 jan. 2019, s. 1. 1 s.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Fil
Pleuronectes
Pleuronectes platessa
survival rate
reflexes
fishing boats

A synthesis of animal-mediated seed dispersal of palms reveals distinct biogeographical differences in species interactions

Muñoz, G., Trøjelsgaard, K. & Kissling, W. D., 1 feb. 2019, I : Journal of Biogeography. 46, 2, s. 466-484 19 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
frugivores
seed dispersal