• Fredrik Bajers Vej 7H

9220 Aalborg

Organisationsprofil

Sektion for Biologi og Miljøteknologi blev etableret i 2012 som en del af Institut for Kemi og Bioteknologi. Sektionens forskning omfatter biologiske og miljøtekniske emner og inkluderer grundforskning og anvendt forskning. Centrale forskningsemner er undersøgelse og beskyttelse af ressourcer, sundhed og biologisk diversitet, samt effekten af antropogene faktorer på biologiske systemer. Vi arbejder med biologiske problemstillinger på forskellige niveauer der strækker sig fra virus til store pattedyr og fra DNA til økosystemer. Vi arbejder også med miljøteknologiske problemstillinger indenfor bl.a. vandkvalitet og naturbevarelse. Vi prioriterer sammenhæng mellem forskning og undervisning med gode eksterne kontakter til forskningsinstitutioner, myndigheder, virksomheder og andre med interesse for biologi og miljø. Vores nuværende forskning omfatter følgende overordnede områder:

• Bevaringsbiologi
  • Evolutionsbiologi
  • Globale miljøændringer
  • Miljømikrobiologi og økotoksikologi
  • Sygdomsøkologi

Sektion for Biologi og Miljøteknologi bidrager til en række uddannelser på Aalborg Universitet og er hovedaktør på bachelor- og kandidatuddannelserne i Biologi og Miljøteknologi. Derudover udbyder sektionen forskellige PhD kurser. Sektion for Biologi og Miljøteknologi er en del af Institut for Kemi og Bioteknologi’s Aalborg Campus. Sektionen har et aktivt samarbejde med forskellige eksterne partnere herunder Aalborg Zoo og Nordisk Genressourcecenter.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

A meta-analysis of plaice size-selection data in otter trawl codends

O'Neill, F. G., Fryer, R. J., Frandsen, R. P., Herrmann, B., Madsen, N. & Mieske, B., jul. 2020, I : Fisheries Research. 227, 105558.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• A refined genome-wide association study of posthitis in lowland Białowieza population of the European bison (Bison bonasus)

Oleński, K., Hering, D. M., Tokarska, M., Iacolina, L., Stronen, A. V., Pertoldi, C. & Kamiński, S., 1 feb. 2020, I : European Journal of Wildlife Research. 66, 1, 4.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• Biobanking in amphibian and reptilian conservation and management: opportunities and challenges

Strand, J., Thomsen, H., Jensen, J. B., Marcussen, C., Nicolajsen, T. B., Skriver, M. B., Søgaard, I. M., Ezaz, T., Purup, S., Callesen, H. & Pertoldi, C., 1 jan. 2020, (Accepteret/In press) I : Conservation Genetics Resources.

Publikation: Bidrag til tidsskriftReview (oversigtsartikel)Forskningpeer review

• Priser

Kommunikation og Sprog Prisen 2017

Kristensen, Camilla (Modtager), 6 maj 2017