• Postadresse

  Thomas Manns Vej 23 , 1-342

  9220 Aalborg Ø

  Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Sektionsleder
Kjeld Svidt

Arbejdsområder
Sektionen for Architectural Engineering udfører undervisning og forskning i analyse, projektering, konstruktion og drift af bygninger og deres tekniske systemer. Sektionen for Architectural Engineering fokuserer på en integreret og multidisciplinær tilgang til opnåelse af optimal udformning og konstruktion af bygninger og deres tekniske systemer med speciel opmærksomhed på deres indvirkning på kvalitet af bygningers brugssystemer og det omgivende miljø. Dette forudsætter integration af arkitektonisk design og tekniske systemer som belysning, akustik, brandbeskyttelse, opvarmning, ventilation, den bærende konstruktion, kommunikations- og styringssystemer o.s.v. såvel som tæt samarbejde med andre nøgleaktører i byggeprocessen.

Sektionen for Architectural Engineering har valgt at fokusere på følgende væsentlige forskningsområder:

 • Bygningsinformatik
  Forskning i design, integration og strukturering af it-værktøjer samt produkt- og procesmodeller for byggeprocessen som helhed. Der fokuseres på understøttelse af modelsamarbejde og vidensoverførsel mellem aktører i design, udførelse, drift og anvendelse af bygninger.
 • Energi i Byggeriet
  Forskning i energi-effektivt byggeri, interaktionen mellem energiteknologier og bygningens udformning og drift samt analyse og optimering af samspillet mellem bygninger, brugere, tekniske installationer, passive og naturlige energisystemer og energiforsyningen.
 • Indeklima og Bæredygtighed
  Forskning i indeklima baseret på en holistisk evaluering of komfort, sundhed og velbefindende, der også omfatter kombinerede effekter fra flere indeklimapåvirkninger på en gang.
  Forskning i bæredygtigt byggeri med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed.
 • Ventilation og strømningsteknik
  Forskning i ventilation og luftstrømningsforhold i bygninger og tekniske installationer samt deres indflydelse på energi- og luftstrømme i bygninger, termisk komfort, luftkvalitet og sundhed.

Tilknyttede laboratorier

 • Laboratoriet for Indeklimateknik
 • IT-laboratoriet
 • Laboratory of Building Material Characterization

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.