• Thomas Manns Vej 23, 1-255

Organisationsprofil

Sektionsleder
Jes Vollertsen

Mange steder er den økologiske tilstand af naturlige vand- og jordmiljøer under pres på grund af bl.a. urbanisering og klimaforandring. De hermed forbundne negative konsekvenser omfatter forurening af vandområder og jord, lokale oversvømmelser og sundhedsrisici. Vores forskning har til formål at udvikle værktøjer og metoder til at sikre et bæredygtigt miljø. Der lægges i særlig grad vægt på vand- og jordsystemer, herunder både naturlige miljøer og tekniske systemer.

Forskningen og uddannelsen er præget af en eksperimentel tilgang med et anvendelsesorienteret fokus. Forskningsmiljøet er præget af en høj grad af tværfaglighed og inddrager aspekter af hydrologi, miljøkemi, jordfysik mv. Sektionen driver flere veludstyrede laboratorier og feltstationer, som anvendes til at udføre eksperimentelle undersøgelser i lab-, pilot- og fuld skala. Derudover anvendes numeriske modelværktøjer i vid udstrækning til analyse og simulering af transport- og omsætningsprocesser i vand- og jordmiljøer, samt i atmosfæren.

Langt hovedparten af sektionens forskningsaktiviteter er eksternt finansieret, og vi har stærke nationale og internationale samarbejder med forskningsinstitutioner, private virksomheder og den offentlige sektor. Forskningsresultaterne publiceres primært i internationalt anerkendte peer-review’ede tidsskrifter. Vores dedikerede professorer, forskere og undervisere er alle eksperter inden for deres respektive fagområder og har en høj publikationsrate. Forskningsaktiviteterne er organiseret i tre meget aktive forskningsgrupper.

Fingeraftryk Fingeraftrykket er baseret på teksten fra de videnskabelige dokumenter, der er relateret til de tilknyttede personer. Baseret på dette oprettes et indeks af vægtede ord, der definerer de vigtigste emner i forskningsenheden

soil Geo- og miljøvidenskab
infrared spectroscopy Geo- og miljøvidenskab
ultraviolet-visible spectroscopy Landbrug og biologi
Sewers Teknik og materialevidenskab
rainfall Geo- og miljøvidenskab
gas Geo- og miljøvidenskab
near-infrared spectroscopy Landbrug og biologi
gas transport Geo- og miljøvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2008 2021

Publikationer 2006 2019

Accumulated effects of Climate Change, chronic, acute and man-induced erosion in Nørlev Strand on the Danish West Coast

Lucia, M., 2019, (Afsendt) I : Coastal Engineering.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Considerations on future emerging technologies in the ocean energy sector

Magagna, D., Margheritini, L., Moro, A. & Schild, P., 2019, Advances in Renewable Energies Offshore: Proceedings of the 3rd International Conference on Renewable Energies Offshore (RENEW 2018), October 8-10, 2018, Lisbon, Portugal. Soares, C. G. (red.). CRC Press/Balkema, s. 3-10 (Proceedings in marine technology and ocean engineering (Print)).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

ocean
energy
analysis
young

Development and evaluation of a coupled 1D-2D urban flood model

Ntegeka, V., Murla, D. & Willems, P., 2019, (Under udarbejdelse).

Publikation: Working paperForskningpeer review

Eddy Wastewater Principles/Processes Medal

Asbjørn Haaning Nielsen (Modtager), 2013

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser