• Thomas Manns Vej 23

Sektionsleder
Asbjørn Haaning Nielsen

Sektionen er organiseret i 3 forskningsgrupper

Mange steder er den økologiske tilstand af naturlige vand- og jordmiljøer under pres på grund af bl.a. urbanisering og klimaforandring. De hermed forbundne negative konsekvenser omfatter forurening af vandområder og jord, lokale oversvømmelser og sundhedsrisici. Vores forskning har til formål at udvikle værktøjer og metoder til at sikre et bæredygtigt miljø. Der lægges i særlig grad vægt på vand- og jordsystemer, herunder både naturlige miljøer og tekniske systemer.

Forskningen og uddannelsen er præget af en eksperimentel tilgang med et anvendelsesorienteret fokus. Forskningsmiljøet er præget af en høj grad af tværfaglighed og inddrager aspekter af hydrologi, miljøkemi, jordfysik mv. Sektionen driver flere veludstyrede laboratorier og feltstationer, som anvendes til at udføre eksperimentelle undersøgelser i lab-, pilot- og fuld skala. Derudover anvendes numeriske modelværktøjer i vid udstrækning til analyse og simulering af transport- og omsætningsprocesser i vand- og jordmiljøer, samt i atmosfæren.

Langt hovedparten af sektionens forskningsaktiviteter er eksternt finansieret, og vi har stærke nationale og internationale samarbejder med forskningsinstitutioner, private virksomheder og den offentlige sektor. Forskningsresultaterne publiceres primært i internationalt anerkendte peer-review’ede tidsskrifter. Vores dedikerede professorer, forskere og undervisere er alle eksperter inden for deres respektive fagområder og har en høj publikationsrate. Forskningsaktiviteterne er organiseret i tre meget aktive forskningsgrupper.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

urban drainage Geo- og miljøvidenskab
rainfall Geo- og miljøvidenskab
soil Geo- og miljøvidenskab
modeling Geo- og miljøvidenskab
radar Geo- og miljøvidenskab
Sewers Teknik og materialevidenskab
runoff Geo- og miljøvidenskab
weather Geo- og miljøvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 1970 2031

Publikationer 1971 2020

Application of Smart Power Buoy to an innovative coastal protection concept. Numerical modelling and Testing of the Smart Power Buoy

Margheritini, L., 2020, (Afsendt) RENEW 2020.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Comparison between two wave energy devices integrated into breakwaters

Margheritini, L., 2020, (Afsendt) RENEW 2020.

Fil
engineering
Teaching
teacher