• Thomas Manns Vej 23

Sektionsleder
Asbjørn Haaning Nielsen

Sektionen er organiseret i 3 forskningsgrupper

Mange steder er den økologiske tilstand af naturlige vand- og jordmiljøer under pres på grund af bl.a. urbanisering og klimaforandring. De hermed forbundne negative konsekvenser omfatter forurening af vandområder og jord, lokale oversvømmelser og sundhedsrisici. Vores forskning har til formål at udvikle værktøjer og metoder til at sikre et bæredygtigt miljø. Der lægges i særlig grad vægt på vand- og jordsystemer, herunder både naturlige miljøer og tekniske systemer.

Forskningen og uddannelsen er præget af en eksperimentel tilgang med et anvendelsesorienteret fokus. Forskningsmiljøet er præget af en høj grad af tværfaglighed og inddrager aspekter af hydrologi, miljøkemi, jordfysik mv. Sektionen driver flere veludstyrede laboratorier og feltstationer, som anvendes til at udføre eksperimentelle undersøgelser i lab-, pilot- og fuld skala. Derudover anvendes numeriske modelværktøjer i vid udstrækning til analyse og simulering af transport- og omsætningsprocesser i vand- og jordmiljøer, samt i atmosfæren.

Langt hovedparten af sektionens forskningsaktiviteter er eksternt finansieret, og vi har stærke nationale og internationale samarbejder med forskningsinstitutioner, private virksomheder og den offentlige sektor. Forskningsresultaterne publiceres primært i internationalt anerkendte peer-review’ede tidsskrifter. Vores dedikerede professorer, forskere og undervisere er alle eksperter inden for deres respektive fagområder og har en høj publikationsrate. Forskningsaktiviteterne er organiseret i tre meget aktive forskningsgrupper.

• Byggeri
  • Vand
  • Miljø

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

• Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter

FanpLESStic-sea

Lorenz, C.

01/01/201930/06/2021

Projekter: ProjektForskning

A journey into microplastic analysis using FTIR spectroscopy

Vianello, A., 2020, Aalborg Universitetsforlag. 73 s. (Ph.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Åben adgang
    Fil

An exploratory study of benthic diatom communities in stormwater ponds of different land uses and varying biocide contamination

Minelgaite, G., van Alst, N., Stephansen, D. A., Bollmann, U. E., Bester, K., Fejerskov, M. L., Nielsen, A. H. & Vollertsen, J., 1 sep. 2020, I : Aquatic Ecology. 54, 3, s. 761-774 14 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
  • Application of Smart Power Buoy to an innovative coastal protection concept. Numerical modelling and Testing of the Smart Power Buoy

Margheritini, L., 2020, (Afsendt) RENEW 2020.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

• Eddy Wastewater Principles/Processes Medal

Vollertsen, Jes (Modtager), Thorkild Hvitved-Jacobsen (Modtager) & Nielsen, Asbjørn Haaning (Modtager), 2013

Pris: Øvrige priser