• Thomas Manns Vej 23, 1-255

Sektionsleder
Asbjørn Haaning Nielsen

Sektionen er organiseret i 3 forskningsgrupper

Mange steder er den økologiske tilstand af naturlige vand- og jordmiljøer under pres på grund af bl.a. urbanisering og klimaforandring. De hermed forbundne negative konsekvenser omfatter forurening af vandområder og jord, lokale oversvømmelser og sundhedsrisici. Vores forskning har til formål at udvikle værktøjer og metoder til at sikre et bæredygtigt miljø. Der lægges i særlig grad vægt på vand- og jordsystemer, herunder både naturlige miljøer og tekniske systemer.

Forskningen og uddannelsen er præget af en eksperimentel tilgang med et anvendelsesorienteret fokus. Forskningsmiljøet er præget af en høj grad af tværfaglighed og inddrager aspekter af hydrologi, miljøkemi, jordfysik mv. Sektionen driver flere veludstyrede laboratorier og feltstationer, som anvendes til at udføre eksperimentelle undersøgelser i lab-, pilot- og fuld skala. Derudover anvendes numeriske modelværktøjer i vid udstrækning til analyse og simulering af transport- og omsætningsprocesser i vand- og jordmiljøer, samt i atmosfæren.

Langt hovedparten af sektionens forskningsaktiviteter er eksternt finansieret, og vi har stærke nationale og internationale samarbejder med forskningsinstitutioner, private virksomheder og den offentlige sektor. Forskningsresultaterne publiceres primært i internationalt anerkendte peer-review’ede tidsskrifter. Vores dedikerede professorer, forskere og undervisere er alle eksperter inden for deres respektive fagområder og har en høj publikationsrate. Forskningsaktiviteterne er organiseret i tre meget aktive forskningsgrupper.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

soil Geo- og miljøvidenskab
infrared spectroscopy Geo- og miljøvidenskab
ultraviolet-visible spectroscopy Landbrug og biologi
rainfall Geo- og miljøvidenskab
Sewers Teknik og materialevidenskab
near-infrared spectroscopy Landbrug og biologi
clay Geo- og miljøvidenskab
pedotransfer function Geo- og miljøvidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2008 2021

Publikationer 2006 2019

Accumulated effects of Climate Change, chronic, acute and man-induced erosion in Nørlev Strand on the Danish West Coast

Lucia, M., 2019, (Afsendt) I : Coastal Engineering.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Assessment of input of organic micropollutants and microplastics into the Baltic Sea by urban waters

Bollmann, U. E., Simon, M., Vollertsen, J. & Bester, K., 1 nov. 2019, I : Marine Pollution Bulletin. 148

Åben adgang
7 Downloads (Pure)

Automated rainfall simulator for variable rainfall on urban green areas

Nielsen, K., Møldrup, P., Thorndahl, S. L., Nielsen, J. E., Duus, L. B., Rasmussen, S. H. & Uggerby, M., 2019, I : Hydrological Processes.

Åben adgang
simulator
rainfall
urban drainage