• Thomas Manns Vej 23

Sektionsleder
Niels Agerholm

Sektionen er organiseret i 3 forskningsgrupper

Sektionen for Veje, Trafik og Transport udfører undervisning og forskning og forskningsbaseret rådgivning primært inden for vejbaseret transport. Udgangspunktet er principperne for den klassiske trafikplanlægning og med hovedvægt på fire områder, uddybende beskrevet for hver af disse forskningsgrupper: Gods Transport, Intelligente Transportsystemer, Trafiksikkerhed og Vejmodellering.

Undervisning
Sektionen for Veje, Trafik og Transport leverer forskningsbaseret undervisning til såvel universitets civilingeniøruddannelse som diplomingeniøruddannelse i Veje og Trafik, men også andre  uddannelser på Aalborg Universitet der har viden om trafik og veje som  mål for den enkelte uddannelse.

Konferencer

Sektionen for Veje, Trafik og Transport afholder hvert år i august konferencen Trafikdage på Aalborg Universitet. Konferencen er afholdt siden 1994 og er Danmarks største videnskabelige trafikkonference. Den samler hvert år ca. 300 deltagere fra hele Skandinavien.

Laboratorier
Sektionens arbejdsfelt er den fysiske infrastruktur og her gennemføres vores forsøg og tests. Til dette råder sektionen over specialsoftware og en række sensorer til markregistrering såsom videokameraer, radar, LIDAR samt automatisk tælleudstyr.

Fingerprint Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Accidents Teknik og materialevidenskab
Railroad cars Teknik og materialevidenskab
accident Samfundsvidenskab
Bicycles Teknik og materialevidenskab
Travel time Teknik og materialevidenskab
Bluetooth Teknik og materialevidenskab
road Samfundsvidenskab
Global positioning system Teknik og materialevidenskab

Netværk Klik på punkterne for at se detaljerne.

Projekter 2001 2021

Motorvejsbelysning

Madsen, T. K. O.

01/10/201931/12/2020

Projekter: ProjektForskning

Portalbelysning

Madsen, T. K. O.

01/07/201931/08/2020

Projekter: ProjektForskning

Publikationer 1992 2020

A Data-driven Opportunity Identification Engine for Collaborative Freight Logistics Based on a Trailer Capacity Graph

Luan, J., Diana, N., Reinau, K. H., Sivakumar, A. & Polak, J. W., 2020, (Accepteret/In press) Transportation Research Board Conference Proceedings.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Gul- og rødkørsler i Aalborg midtby - Hvem, hvornår, hvorfor?

Nielsen, M. S. B., Kristensen, M. H. & Madsen, T. K. O., 2020, I : Trafik & Veje. 97, 2, s. 50-53

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Aktiviteter 1987 2019

An investigation of the construct validity of the Child Health Utility 9D-DK instrument.

Karin Dam Petersen (Foredragsholder), Julie Ratcliffe (Andet), Gang Chen (Andet), Dorthe Serles (Andet), Christine Stampe Frösig (Andet), Anne Vingaard Olesen (Andet)
20 aug. 201924 aug. 2019

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Associations between health-related quality of life and school wellbeing: a school-based study in Denmark

Karin Dam Petersen (Foredragsholder), Anne Vingaard Olesen (Andet), Julie Ratcliffe (Andet), Christine Stampe Frösig (Andet), Dorthe Serles (Andet), Gang Chen (Andet)
20 aug. 201924 aug. 2019

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Flere nordjyder bliver blitzet

Anette Jerup

21/02/2020

8 elementer af Mediedækning

Presse/medie

Kan en bus på gummihjul erstatte hæderkronede gamle tog?

Harry Lahrmann

12/02/2020

3 elementer af Mediedækning

Presse/medie