The History Research Group

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningsgruppen Historie udforsker spørgsmål i dansk, international og global historie i og på tværs af samfundene fra antikken og op til i dag, og med afsæt i en bred række af problemstillinger på tværs af verden og på tværs af tid. Vi trækker på historiefaglige metoder, men tilbyder også tværvidenskabelige bidrag til blandt andet kulturarvs- og arkivstudier, og vi har et særligt fokus på at udvikle digitale metoder og historiefaglige redskaber. Det er en hovedprioritet for os at arbejde tværfagligt i dialog med forskningsdiscipliner inden for de humanistiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige områder inklusiv for eksempel antropologien, politologien og biologien.

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som relaterer til enhedens profil, samt indholdet i de tilknyttede personprofiler. Det opdateres løbende med tilføjelsen af nye registreringer.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.
 • Cleopatra: As Perceived by Augustus

  Lange, C. H., 2025, (Under udarbejdelse) Brill's Companion to Cleopatra. Peer, A. & Bar, N. (red.). Brill

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

 • Approaching the Impact of Civil War during the Late Republic

  Lange, C. H., 2024, (Accepteret/In press) Ancient Cultures of Civil War. Polarization, Conflict, and Reconciliation . Lange, C. H., Wienand, J. & Börm, H. (red.). De Gruyter

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

 • Civil War Monuments: The Prelude to A Future Reckoning

  Lange, C. H., 2024, (Accepteret/In press) Ancient Cultures of Civil War. Polarization, Conflict, and Reconciliation . Börm, H., Lange, C. H. & Wienand, J. (red.). De Gruyter, (Studies in Ancient Civil War (editors: Johannes Wienand, Carsten H. Lange, Henning Börm)).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review