Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsprofil

Hans-Peter Y. Qvist er lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Hans primære forskningsinteresser er civilsamfundsdeltagelse, migration og integration samt sociodemografi. Med hensyn til metodologi baserer hans forskning sig på teoridrevne empiriske analyser af kvantitative data med fokus på at kombinere survey- og administrative registerdata.

Hans forskningsresultater er blevet præsenteret i anerkendte tidsskrifter inden for sociologi og økonomi, herunder European Sociological Review og Scandinavian Journal of Economics. Derudover er hans arbejde blevet offentliggjort i førende tidsskrifter inden for hans specifikke forskningsområde, såsom International Migration Review, Nonprofit and Voluntary Sector Quarterly og Journal of Civil Society.

Han fungerer som medlem af redaktionen for Dansk Sociologi, det førende tidsskrift for sociologi i Danmark. Derudover er Hans-Peter Y. Qvist en efterspurgt fagfællebedømmer for prestigefyldte internationale tidsskrifter, herunder Social Forces, European Sociological Review og Social Networks.

Undervisningsprofil

Hans-Peter Y. Qvist underviser på sociologiuddannelsen. På bacheloruddannelsen underviser han primært på kurserne "Social differentiering og social handling i sociologisk analyse" og "Kvantitativ metode og statistik". På kandidatuddannelsen underviser han primært på valgfagene "Civilsamfund og sociale bevægelser" og "Avanceret kvantitativ metode: Kausal inferens i sociologien".

Derudover vejleder han semesterprojekter, bachelorprojekter og specialer efter behov. Derudover er han beskikket censor i det sociologiske censorkorps.

Administrativ profil

Hans-Peter er suppleant til studiennævnet på sociologiuddannelsen og digitaliseringsambasadør på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. 

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN's medlemslande enige om 17 Verdensmål til at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • Verdensmål 10 - Mindre ulighed
  • Verdensmål 16 - Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Emneord

  • Arbejde og Arbejdsmarked
  • Sociologi og Sociale forhold
  • Økonomi

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som stammer fra personprofilernes indhold. Det opdateres løbende med nye registreringer.
  • 1 Lignende profiler