20052022

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsprofil

Mira C. Skadegård er ansat som Adjunkt på institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet i København. Hun arbejder overordnet med, hvordan diskrimination, racisme, ligestilling og mangfoldighed sættes i spil i forskellige kontekster (uddannelse, læring, hverdags og organisatoriske). Hun har særligt fokus på køn, race, etnicitet, religion, klasse og seksualitet. I øjeblikket forsker Mira i strukturel og mikrodiskrimination med særlig interesse i, hvordan diskrimination bliver skjult i hverdagsinteraktioner og -normer. Miras ph.d.-afhandling: The Space between: Structural Discrimination in Danish Contexts behandler emnet strukturel diskrimination, der kan beskrives som indlejret i danske hverdagskontekster. Hun har fokus på måderne hvorpå diskrimination, racisme, sexisme, klassisme og lignende dynamikker bliver normaliserede og udtrykt. Hun ser på, hvordan disse mekanismer reproduceres og fastholdes i hverdagskontekster og institutionaliserede processer.

Strukturel diskrimination

Det er ikke altid let at opfange situationer, hvor diskrimination opstår, eller hvor man selv enten skaber eller medvirker i situationer, der opleves som diskrimination af andre. Selv om de fleste nok tror, at de hverken tænker eller handler racistisk eller diskriminerende, sker det, at mange alligevel ’kommer til’ det på et eller andet tidspunkt. Dette kan være en særlig udfordring for mange, der selv mener, at de hverken selv er, eller handler racistisk. Det kan også være en udfordring i hverdagen for racialiserede danskrere, der ikke har sprog for eller erfaringsgrundlag til at kunne omtale, adressere eller anfægte oplevet diskrimination. Ofte har vi (alle) brug for information (og måske hjælp og begreber), for at kunne identificere, italesætte og håndtere det. 

Emneord

  • Uddannelse
  • lighed og anerkendelse af diversitet/mangfoldighed
  • Diskurs og samfund
  • diskursteori, diskurspsykologi, kultur, identitet
  • Pædagogik og Læring

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som stammer fra personprofilernes indhold. Det opdateres løbende med nye registreringer.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Klik på punkterne for at se detaljerne.