• A.C. Meyers Vænge 15, A, 2-2-089

    2450 København SV

    Danmark

20162024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskningsprofil

Jeg er forsker i Natural Language Processing (NLP) og Kunstig Intelligens (AI). Min forskning er præget af et stærkt tværfagligt perspektiv på NLP, med fokus på potentialet for impact i samfundet. I 2022 blev jeg tildelt en Semper Ardens: Accelerate bevilling på 5 mio. kr. fra Carlsbergfondet, som finansierer tre ph.d.-studerende og en treårig postdoc. Mine vigtigste bidrag til mit felt er at inkorporere sproglig information i NLP, herunder store sprogmodeller (LLM'er), og at forbedre tilstanden for ressourcesvage sprog. Min nuværende indsats fokuserer på at bygge bro imellem NLP-forskningen og den virkelige verden, herunder uddannelsesområdet (finansieret af en Villum Synergy-bevilling på 3 mio. kr.) og sundhedssektoren.
Jeg er et værdsat medlem af mit videnskabelige community, Association for Computational Linguistics (ACL), hvilket fremgår af aktiv samfundstjeneste, peer-review og area chair roller for top-tier venues, og deltagelse i konferanseorgansiering i mere end 8 år. Jeg er medlem af Det Unge Akademi, DUA, under Det Kongelige Danske Videnskabernes Akademi. Jeg fokuserer på at levere undervisning af høj kvalitet med en høj grad af interaktivitet og at knytte teori til praksis. Det har resulteret i, at jeg i 2021 blev valgt af de studerende på vores institut som Årets Underviser. Jeg engagerer mig aktivt i at deltage i den offentlige debat der relaterer til NLP-forskning, AI i undervisning, og rollen som ung forsker i academia.

Emneord

  • Datalogi
  • sprogteknologi
  • NLP
  • Natural Language Processing
  • Kunstig Intelligens (AI)

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som stammer fra personprofilernes indhold. Det opdateres løbende med nye registreringer.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.