• A.C. Meyers Vænge 15

    2450 København SV

    Danmark

20122024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskningsprofil

Anders Kristian Munk er lektor ved Teknoantropologisk Laboratorium og videnskabelig leder af MASSHINE. Han forsker i kontroverser om ny viden og teknologi, for eksempel i forbindelse med kunstig intelligens eller grøn omstilling.

Han har især arbejdet med at udvikle nye digitale metoder i krydsfeltet mellem data science og antropologi. I øjeblikket interesserer han sig for etableringen af et metodeprogram for computationel antropologi, særligt i lyset af udviklingen indenfor maskinlæring og generativ AI, og for metoder til digital kontroverskortlægning. 

Fra 2015 til 2023 var han leder af Teknoantropologisk Laboratorium, som han var med til at grundlægge. Han er uddannet etnolog fra Københavns Universitet og har en Ph.D. i geografi fra University of Oxford. Han har tidligere arbejdet som adjunkt ved Danmarks Tekniske Universitet og som gæsteforsker ved SciencesPo médialab. Han er endvidere medstifter af Public Data Lab

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Geografi, Ph.D., Risking the Flood: Cartographies of Things to Come, University of Oxford

1 jan. 200730 jun. 2010

Dimissionsdato: 30 jun. 2010

Europæisk Etnologi, Cand.mag., Bordeaux on the Rocks: Etnografiske Beskrivelser i Vinens Fodspor, University of Copenhagen

Dimissionsdato: 1 jul. 2006

Emneord

  • Kultur- og medieteori
  • Diskurs og samfund

Fingerprint

Fingerprint er automatisk genererede koncepter, som stammer fra personprofilernes indhold. Det opdateres løbende med nye registreringer.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde i de sidste fem år

Klik på punkterne for at se detaljerne.