Projekter pr. år
Personlig profil
Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål
I 2015 blev FN's medlemslande enige om 17 Verdensmål til at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:
Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)
Nanobioorganisk Kemi, Ph.D., University of Copenhagen
15 dec. 2010 → 4 feb. 2014
Dimissionsdato: 10 apr. 2014
Nanobioteknologi, M.Sc., Institute of Physics and Nanotechnology, Aalborg
1 sep. 2008 → 25 jun. 2010
Dimissionsdato: 25 jun. 2010
Nanobioteknologi, B.Sc
1 sep. 2005 → 27 jun. 2008
Dimissionsdato: 27 jun. 2008
Eksterne ansættelser
Ekstern Konsulent, VBM Laboratoriet A/S
1 mar. 2018 → 1 jan. 2020
Udviklingskemiker og Projektleder, VBM Laboratoriet A/S
1 aug. 2014 → 28 feb. 2018
Post.Doc., University of Copenhagen
1 mar. 2014 → 31 jul. 2014
Videnskabelig Assistent, University of Copenhagen
15 dec. 2013 → 28 feb. 2014
Ph.D. Suderende, University of Copenhagen
15 dec. 2010 → 14 dec. 2013
Emneord
- Kemi og Biovidenskab
Fingerprint
- 1 Lignende profiler
Netværk
-
PROVIDE: Protein valorization through informatics, hydrolysis, and separation
Gregersen Echers, S., Overgaard, M. T., Hansen, E. B., Bang-Berthelsen, I., Jacobsen, C., García Moreno, P. J., Marcatili, P. & Yesiltas, B.
01/09/2017 → 30/12/2022
Projekter: Projekt › Forskning
-
Q-BIOPEP: KVANTIFICERING AF BIOAKTIVE FØDEVAREPEPTIDER FRA KARTOFFELPROTEIN
Gregersen Echers, S., Wimmer, R. & Abdul Khalek Gharzeddine, N.
Karl Pedersen og Hustrus Industrifond
15/06/2021 → 14/06/2024
Projekter: Projekt › Forskning
-
Græs4Food: Udvikling af en membranproces til raffinering af højkvalitets fødevareprotein fra kløvergræs og lucerne
Lübeck, M., Stephensen Lübeck, P., Heiske, S. U., Jørgensen, M. K., Jørgensen, A. K., Gregersen Echers, S. & Mattsson, T. O. M.
01/07/2020 → 30/06/2023
Projekter: Projekt › Forskning
-
Flourescent peptide-stabilized silver-nanoclusters: A solid-phase approach for high-throughput ligand discovery
Jensen, K. J., Vosch, T. A. J. & Gregersen Echers, S.
William Demant Fonden, Familien Hede Nielsens Fond
15/12/2010 → 31/07/2014
Projekter: Projekt › Forskning
-
SvampeMad: Produktion af nye proteinrige fødevareingredienser ved fermentering af organiske restprodukter
Lübeck, M., Gregersen Echers, S., Stephensen Lübeck, P., Schierbeck-Hansen, J., Christiansen, A. H. C., Yang, L., Orlien, V., Hansen, T. B., Koch, A. G., Larsen, O. V., Wormslev, E., Vukusic, M., Hamann, K. T. & Andersen, E.
01/01/2023 → 31/12/2025
Projekter: Projekt › Forskning
Publikationer
-
Emulsifying peptides from potato protein predicted by bioinformatics: Stabilization of fish oil-in-water emulsions
García-Moreno, P. J., Jacobsen, C., Marcatili, P., Gregersen Echers, S., Overgaard, M. T., Andersen, M. L., Sørensen, A. D. M. & Hansen, E. B., apr. 2020, I: Food Hydrocolloids. 101, 105529.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgang37 Citationer (Scopus) -
Targeted hydrolysis of native potato protein: A novel workflow for obtaining hydrolysates with improved interfacial properties
Gregersen Echers, S., Jafarpour, A., Yesiltas, B., García Moreno, P. J., Greve-Poulsen, M., Hansen, D. K., Jacobsen, C., Overgaard, M. T. & Hansen, E. B., apr. 2023, I: Food Hydrocolloids. 137, 108299.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgangFil1 Citationer (Scopus)17 Downloads (Pure) -
Identification of emulsifier potato peptides by bioinformatics: application to omega-3 delivery emulsions and release from potato industry side streams
García Moreno, P. J., Gregersen Echers, S., Nedamani, E., Olsen, T. H., Marcatili, P., Overgaard, M. T., Andersen, M. L., Hansen, E. B. & Jacobsen, C., 20 jan. 2020, I: Scientific Reports. 10, 1, 22 s., 690.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgangFil31 Citationer (Scopus)24 Downloads (Pure) -
Exploring Approaches for Blended Learning in Life Sciences
Brohus, M., Rohde, P. D., Gregersen Echers, S., Westphal, K., Ern, R. & Jensen, H. H., 24 nov. 2022, I: Journal of Problem Based Learning in Higher Education. 10, 1, s. 88-100 13 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Is Gigartina a potential source of food protein and functional peptide-based ingredients? Evaluating an industrial, pilot-scale extract by proteomics and bioinformatics
Gregersen Echers, S., Abdul-Khalek, N., Mikkelsen, R. K., Holdt, S. L., Jacobsen, C., Hansen, E. B., Olsen, T. H., Sejberg, J. J. P. & Overgaard, M. T., dec. 2022, I: Future Foods. 6, 100189.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgangFil1 Citationer (Scopus)65 Downloads (Pure)
Forskningsdatasæt
-
Gigartina pilot scale protein extract BUP
Gregersen Echers, S. (Ophavsperson), Abdul Khalek Gharzeddine, N. (Ophavsperson) & Overgaard, M. T. (Ejer), PRoteomics IDEntifications Database (PRIDE), 26 sep. 2022
DOI: 10.6019/PXD034435
Datasæt
-
Plasma proteomics data of hibernating and active wild Scandinavian brown bears
Frøbert Harbo, A. M. (Ophavsperson), Gregersen Echers, S. (Ophavsperson), Brohus, M. B. (Bidrager) & Overgaard, M. T. (Bidrager), PRIDE, 21 dec. 2021
https://www.ebi.ac.uk/pride/archive/projects/PXD030482
Datasæt
-
E.denticulatum quant BUP
Gregersen Echers, S. (Ophavsperson), Mendeley Data, 10 okt. 2021
DOI: 10.17632/y4kmnb3tvx.2, https://data.mendeley.com/datasets/y4kmnb3tvx
Datasæt
-
Methonotrophic Biomass Quant BUP part2
Gregersen Echers, S. (Ophavsperson), Mendeley Data, 14 apr. 2021
DOI: 10.17632/76v7mnmyr3.1, https://data.mendeley.com/datasets/76v7mnmyr3
Datasæt
-
Methonotrophic Biomass Quant BUP
Gregersen Echers, S. (Ophavsperson), Mendeley Data, 14 apr. 2021
DOI: 10.17632/g45gbw5r7n.1, https://data.mendeley.com/datasets/g45gbw5r7n
Datasæt
Priser
-
1st place, 2018 AAU PhD/PostDoc Science Slam
Gregersen, Simon (Modtager), 9 nov. 2018
Pris: Konferencepriser
-
Aktiviteter
-
Beyond the French Fry: Return of the Potato
Simon Gregersen (Foredragsholder)
9 nov. 2018Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidrag › Konferenceoplæg
-
Certified analysis of micropollutants: Method development and validation
Simon Gregersen (Foredragsholder)
27 aug. 2018Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidrag › Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed
-
Foods (Tidsskrift)
Simon Gregersen Echers (Fagfællebedømmer)
6 sep. 2022Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelse › Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter › Forskning
-
Food Hydrocolloids (Tidsskrift)
Simon Gregersen Echers (Fagfællebedømmer)
5 sep. 2022Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelse › Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter › Forskning
-
Food Hydrocolloids (Tidsskrift)
Simon Gregersen Echers (Fagfællebedømmer)
15 jul. 2022Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelse › Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter › Forskning
Presse/medier
-
-
How proteins can be extracted from red seaweed sustainably
Simon Gregersen & Michael Toft Overgaard
30/04/2021
1 element af Mediedækning
Presse/medie
-
Preserving emulsions with plant-based antioxidants
Simon Gregersen & Michael Toft Overgaard
05/04/2021
1 element af Mediedækning
Presse/medie