Projektdetaljer

Beskrivelse

Ph.d.-projekt omhandlende tyrkere og somalieres boligkarriere på det danske boligmarked. Formålet med afhandlingen er at undersøge forudsætningerne for og mulighederne for forandring i tyrkere og somalieres boligkarrierer gennem anvendelse af livsforløbsanalyse. Begrebet boligkarriere tilbyder en dynamisk forståelse af boligsituation. En boligkarriere består af forandring mellem boligsituationer og påvirkes i høj grad af forandringer i andre dele af livet. Forandring er således et iboende element i konceptet boligkarriere. At fokusere specifikt på de etniske forskelle i forudsætningerne for og mulighederne for forandring kan øge vores forståelse for de etniske forskelle i boligkarrierer.
Ph.d.en er en del af det nordiske forskningsprojekt NODES (The Nordic Welfare States and the Dynamics and Effects of Ethnic Residential Segregation).
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato15/10/200927/08/2014

• 2 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

A change for the better? A life course analysis of the housing careers of Somalis and Turks in the Danish housing market: Ph.d.-forsvar

Rikke Skovgaard Nielsen (Foredragsholder)

27 aug. 2014

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Integration og rumlig segregering

Rikke Skovgaard Nielsen (Foredragsholder)

13 dec. 2010

Projekter

• Publikation

• 2 Tidsskriftartikel
    • 1 Ph.d.-afhandling

Leaving home in Denmark: a comparison of differences between Turks, Somalis and Danes

Nielsen, R. S., 2015, I : Journal of Housing and the Built Environment. 30, 4, s. 613-630 18 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 3 Citationer (Scopus)

The Interaction of Local Context and Cultural Background: Somalis' Perceived Possibilities in Nordic Capitals' Housing Markets

Nielsen, R. S., Holmqvist, E., Dhalman, H. & Søholt, S., 2015, I : Housing Studies. 30, 3, s. 433-452 20 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 8 Citationer (Scopus)

A Change for the Better? A Life Course Analysis of the Housing Careers of Somalis and Turks in the Danish Housing Market

Nielsen, R. S., 2014, Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 187 s. (Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Åben adgang