Beskrivelse

Det overordnede formål for projektet ‘Bord Dæk Dig’ er at udvikle en mere æstetisk, teknologisk,bæredygtig og innovativ emballering af maden til de ældre. En ny emballagetype som understøtter kommunerne i bedre at målrette en mere optimal og hjemlig emballering af maden til de ældre, så måltidet bliver mere vedkommende. Desuden så de ældre får lyst til at spise mere og man dermed forebygger underernæring. Det er også formålet at øge effektiviteten af både transport, distribution og portionering. Ved at skabe bedre måltidsoplevelser for ældre er projektets langsigtede effekter at højne den enkelte borgers livskvalitet samt fremme trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af æstetik- ken og teknologien i madservice.

Projektet er et samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund Kommune, samt Aalborg Universitet og Fælleskøkkenet I/S. Helt konkret skal der udvikles ny emballage til den centralt fremstillede mad hos Fælleskøkkenet, som kan bevare alle madens kvaliteter fra gryde til bord, så den både dufter og smager godt, også når maden færdigtilberedes. Dertil kommer også æstetikken, som er en vigtig del af den gode hverdagsmad. Det visuelle og sanselige førstehåndsindtryk af maden er med til at skabe en forventningsglæde omkring måltidet og derigennem biddrage til at fremme appetitten.

Bord Dæk Dig bliver finansieret af Sundheds- og Ældreministeriet, der har tildelt projektet 11,6 millioner fra ‘Pulje for bedre mad til ældre i eget hjem’. Projektet påbegyndes i september 2017 og forventes afsluttet i august 2020.
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/07/201730/06/2020

Emneord

  • Emballage
  • Mad til Ældre
  • fødevareemballage
  • innovation
  • tværfagligt samarbejde