Dansk center for Grid Computing (DCGC)

  • Kleist, Josva (Bevillingshaver)
  • Behrmann, Gerd (Projektdeltager)
  • Skou, Arne (Projektdeltager)
  • Jensen, Henrik Thostrup (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Grid computing er ideen om at forbinde individuelle computere og klynger således at de bliver organiseret som en enkel logisk entitet med ét fælles interface. Dette interface præsenterer så de aggregerede ressourcer med blandt andet fælles adgangskontrol og ressource lokaliserings services til bruger applikationer. Ved hjælp af disse services kan applikationer udvikles og testes på lokale maskiner før de sidenhen kan eksekveres på et grid uden ændringer. Selvom grid teknologien stadig er i sin vorden, er eksisterende grid systemer nu modne nok til at kunne anvendes af akademiske brugere. Introduktionen af grid systemer til akademiske brugere er et vigtigt skrid i udviklingen af disse systemer, da det giver vigtigt feedback omkring hvor der er behov for yderligere udvikling.

Dansk center for Grid Computing er et virtuelt center med deltager fra flere forskellige datalogiske institutter. Centeret er støttet af naturvidenskabelige forskningsråd. Formålet med centeret er at koordinere og integrere den danske forskning i grid teknologi. Centeret støtter også et antal Ph.D. og kandidatprojekter. Udover forskning og undervisning har centeret etableret og driver forskellige produktions grids, hvor akademiske brugere kan eksperimentere med at udnytte grids, og hvor it-forskere og studerende kan teste nye grid teknologier.

Grid aktiviteterne på Aalborg Universitet fokuserer på udvikling af applikationer, der er velegnede til at køre på et grid, planlægning af job afvikling, fejltolerante resourcer og monitorering. Aalborg er også vært for et af de to DCGC grid sites.

StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato19/05/201019/05/2013

Samarbejdspartnere

  • Datalogisk Institut, Københavns Universitet (Projektpartner)
  • Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet (Projektpartner)
  • Technical University of Denmark (Projektpartner)
  • University of Southern Denmark (Projektpartner)

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.