Dansk deltagelse i IEA ECES Annex 32 “Open Sesame” – Open Source Energy Storage Models

Projektdetaljer

Beskrivelse

Energisystemet varierer på grund af varierende energiproduktion, hvilket medfører behov for nye og flere energilagringssystemer dels for at afbalancere behov og produktion dels for at øge fleksibiliteten. Formålet med IEA ECES Annex 32 er at udpege optimale energilagringssystemer med optimal driftsform for at afbalancere energisystemet. Der er næsten ingen videnskabeligt dokumenterede open source-modeller til energilagringssystemer, hvilket er en forudsætning for optimering af udformning og drift samt for vurdering af betydningen af energilagringssystemer. Arbejdet i dette annexet går ud på at udvikle en standardiseret og videnskabeligt dokumenteret fremgangsmåde og metodik til vurdering af forskellige energilagringssystemer til forskellige anvendelsesformål. Annexet fører til generiske open source-modeller og datasæt, til brug for udvælgelse af løsninger til aktuelle energilagringsudfordringer, herunder tekniske, økonomiske og lovgivningsmæssige udfordringer.

De danske partnere (AAU og EMD International A/S) vil være involveret i levering af datasæt til termiske testcases og i udarbejdelse af lagringsmodeller og anvendelsesområder til optimering af udformning og drift samt vurdering af energilagre. De danske partnere vil også være involveret i formidling af resultaterne.
Projektet er støttet af Energistyrelsens Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/202031/12/2022

Samarbejdspartnere

  • EMD International A/S

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.