De indianske folkeslag i Latinamerika i forhold til globaliserings- og moderniseringsprocesser med specielt henblik på de Indianistiske bevægelser i Andesbjergene

 • Cancino, Hugo, (Projektdeltager)

  Beskrivelse

  Fra Mexico til Patagonien har de indianske folkeslag igennem deres protestbevægelser efterhånden rekonstrueret deres kollektive identitet. Disse indianske befolkningsgrupper vækkes af en ideologisk diskurs, som kritiserer nationalstaten, som forkaster den vestlige civilisation, moderniteten og globaliseringen. I lande omkring Andesbjergene som Bolivia, Peru og Ecuador med en betydelig indiansk befolkning er disse nye bevægelser blevet til en politisk faktor, som sætter spørgsmålstegn ved magten og som udfordrer den med sine protestdemonstrationer. Samtidig foreslår disse bevægelser et alternativ til den etablerede orden.
  Der forekommer relevant her at anføre de spørgsmål og de problematikker, som dette projekt vil forsøge at give svar på, som er følgende: Er den indianistiske diskurs et væsentligt bidrag til kritikken af moderniteten og globaliseringen? Er indianismen en diskurs, som genopfinder traditionen? Kan man i indianismen finde elementer, der kan udnyttes i det øjeblik man tænker på et forandringsprojekt for det neoliberale paradigme i Latinamerika.

  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato18/01/200515/12/2007

  Finansiering

  • <ingen navn>