Den globale udkant – køn, diversitet og mobilitet

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektets formål er at studere globaliseringens gennemslag i Nordjylland set fra et kønsperspektiv. Hypotesen er, at nye dynamikker mellem ’det lokale og det globale’ transformerer arbejdsliv og hverdagsliv og bliver mindst lige så vigtige som modsætningen mellem ’center og periferi’. Udkantsproblematikken ændres radikalt. Det indebærer bl.a, at der ansættes flere kvinder med høj og lav uddannelse i private såvel som offentlige virksomheder; at der bliver flere medrejsende ægtefæller af begge køn; at der bliver flere ægteskaber med blandet nationalitet, da danskere stifter familie ’over grænserne’ og ofte vender tilbage med deres ægtefæller. Denne udvikling rejser nye udfordringer for arbejdsliv, hverdagsliv, det lokale demokrati og de lokale institutioner. Et dobbelt globaliserings‐og kønsblik på processen kan give ny viden om diversitet, mobilitet og integration i forhold til civilsamfund, virksomheder og offentlige institutioner.

Projektet er støttet af Det Obelske Familiefond.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/05/201101/05/2013

• 8 Organisering af eller deltagelse i konference
  • 3 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed
  • 2 Konferenceoplæg
  • 1 Organisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

Har 'Udkantsdanmark' køn?

Helene Pristed Nielsen (Foredragsholder)

22 jan. 2018

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Udvikling i Kystområder

Helene Pristed Nielsen (Deltager)

14 dec. 2017

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

Age Agency Ambiguity - gender and generation in times of change

Helene Pristed Nielsen (Deltager)

27 aug. 201730 aug. 2017

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

Projekter

Remapping Gender, Place and Mobility: Global Confluences and Local Particularities in Nordic Peripheries

Faber, S. T., Pristed Nielsen, H., Hovgaard, G., Paulgaard, G., Eriksson, M., Penttinen, E., Munkejord, M. C., Bloksgaard, L., Siim, B., Christensen, A. P., Stoltz, P., Kirkeby, A., Freeman, C., Møller, K. T., Emerek, R. L., Hansen, C. D., Madsen, D. H., Unnur Dís Skaptadóttir, U. D. & Tollefsen, A.

01/12/201215/07/2014

Projekter: ProjektForskning

Unge på kanten - køn, lokalitet og uddannelse

Faber, S. T., Bloksgaard, L., Hansen, C. D. & Møller, K. T.

01/06/201231/12/2013

RECODE: Responding to Complex Diversity in Europe and Canada

Siim, B., Banting, K., Kraus, P., Kastoryanno, R. & Fossum, J. E.

01/06/201001/06/2014

Projekter: ProjektForskning

Hverdagspraksis: Når stedet er både medspiller og modspiller

Nielsen, H. P., sep. 2018, I : Praktiske Grunde: Nordisk tidsskrift for kultur- og samfundsvidenskab. 2018, 1-2, s. 89-108 20 s., 5.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang

No place for their children: negotiating gender, place and generation in a flexible work context

Nielsen, H. P., 2018, I : Gender, Place & Culture: A journal of feminist geography. 25, 8, s. 1209-1224 16 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil
  • 66 Downloads (Pure)

Den globale udkant

Faber, S. T. (red.) & Pristed Nielsen, H. (red.), 2016, Aalborg Universitetsforlag. 285 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Presse/medier