Effekt af over-eksponering på DPOAE finstruktur

Projektdetaljer

Beskrivelse

Forsøgspersoner er eksponeret til en høj lyd som forårsager en midlertidig ændring af hørelsen (se også projektet Normalisering af otoakustisk emission efter kraftig lydpåvirkning). DPOAE er målt med høj frekvensopløsning før og efter lyd-påvirkningen. På denne måde måles den såkaldte DPOAE finstruktur, som er karakteriseret af periodiske niveau-variationer over frekvensen). Formålet med forsøget var at undersøge, om finstrukturen forandrer sig efter lydpåvirkningen. Resultaterne viser en ændring af finstrukturen (shift i frekvens eller forandring i finstrukturens dybde) for nogle personer, mens for andre personer ingen forandring i finstrukturen kunne blive observeret. Det betyder at DPOAE finstrukturen generelt ikke forandrer sig i en bestem retning, men der eksitsterer individuelle forskelle. Støttet af STVF/FTP.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato19/05/201031/12/2011

• <ingen navn>

Fingerprint Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.

• Projekter

Bedømmelse af risiko for høreskader forårsaget af støj

de Toro, M. A. A., Reuter Andersen, K., Hammershøi, D. & Ordoñez, R.

19/05/201031/12/2017

Projekter: ProjektForskning

Normalisering af otoakustisk emission efter kraftig lydpåvirkning

Hammershøi, D., Ordoñez, R. & Reuter Andersen, K.

31/12/200831/12/2008

Projekter: ProjektForskning

Publikation

Effects of noise overexposure on distortion product otoacoustic emissions: Auditory hazard from impulsive occupational exposures

de Toro, M. A. A., 2011, Aalborg Universitet: Acoustics, Department of Electronic Systems, Aalborg University. 110 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Fil
  • 1185 Downloads (Pure)

Recovery of distortion product otoacoustic emissions after a 2-kHz monaural sound-exposure in humans: effects on fine structures

de Toro, M. A. A., Ordoñez, R. P., Reuter, K. & Hammershøi, D., 2010, I : The Journal of the Acoustical Society of America. 128, 6, s. 3568-3578

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 4 Citationer (Scopus)

Does overexposure modify the fine structure of distortion product otoacoustic emissions?

Reuter, K. & Hammershøi, D., 2008, I : Journal of the Acoustical Society of America. 123, 5, pt. 2

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceabstrakt i tidsskriftForskning