Effekt af personlig stereo brug

Projektdetaljer

Beskrivelse

Moderne personlige stereo systemer kan gemme tusindvis af musik filer i små, relativt billige, kompakte apparater. Populariteten og den udbredte tilstedeværelse af MP3 afspillere vil man uundgåeligt bemærke i vor tids samfund. Ved et givent lydniveau og lyttevarighed vil brugerne være i risiko for at udvikle støj-betingede høreskader. I nærværende projekt undersøges effekterne af personlig stereo brug med det formål at bestemme typiske lytteniveauer i realistiske og måske også laboratorie omgivelser, samt vurdere typiske lyttevaner og hørelsens sundhed for en gruppe lyttere. Lydnivauerne vil blive målt med en manikin-teknik som beskrevet i ISO 11904-2. Lyttevanerne vil blive forsøgt afdækket gennem strukturerede interviews, hvor deltagerne besvare spørsmål om deres egen brug af personlige stereo systemer og om deres hørelse i almindelighed. Endvidere vil deres hørelses sundhed blive vurderet gennem tradionelle høretærskel. Desuden vil sundheden blive vurderet af gennem måling af "klik-fremkaldt" oto-akustisk emmission og forvrængingskomponent oto-akustisk emmission (en objektiv måling af ørets egne svage lyde). Støttet af FTP.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/02/200501/02/2009

• <ingen navn>

Fingerprint Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.

• Publikation

• 4 Konferenceartikel i proceeding
    • 1 Tidsskriftartikel
    • 1 Konferenceabstrakt i tidsskrift

The potential risk of personal stereo players

Hammershøi, D., Ordoñez, R. P. & Reuter, K., 2010, Proceedings of 1st EAA - EUROREGIO 2010 Congress on Sound and Vibration. Slovenia: European Acoustics Association - EAA, 7 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Effects of personal stereo use: pilot results from 20 university students

Santis, E. M. D., Ordoñez, R. P., Reuter, K. & Hammershøi, D., 2008, I : Journal of the Acoustical Society of America. 123, 5, pt. 2

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceabstrakt i tidsskriftForskning

Review of literature on hearing damage by personal stereo

Hammershøi, D., Reuter, K., Ordoñez, R. P. & Santis, E. M. D., 2008, Proceedings of Joint Baltic-Nordic Acoustics Meeting 2008. Acoustical Society of Iceland, 5 s.