EUROSPHERE - Diversity and the European Public Sphere. Towards a Citizens' Europe?

Projektdetaljer

Beskrivelse

Det europæiske forskningsprojekt er finansieret af EU under 6. Rammeprogram med deltagelse af 17 Europæiske universiteter og forskningsinstitutioner. Formålet er at identificere de faktorer der påvirker udviklingen af en europæisk offentlig sfære. Aalborg Universitet er ansvarlig for den danske case, og Birte Siim  er faglig leder for det danske team og medlem af Eiurospheres Steercom. Hun er ansvarlig for Work Package 7, projektets kønsdimension, sammen med det danske team og Eurospheres kønsgruppe. Oplysninger om projektet kan læses på hjemmesiden: http://eurosphere.uib.no/index.php

StatusAfsluttet
    Effektiv start/slut dato01/02/200731/01/2012

• EU Framework Program 6

Fingerprint Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.

• Aktiviteter

• 2 Organisering af eller deltagelse i konference
    • 2 Konferenceoplæg
    • 2 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

ECPG

Helene Pristed Nielsen (Deltager)

11 jun. 201513 jun. 2015

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

Fil

International Conference of the Europeanists

Birte Siim (Oplægsholder)

25 jun. 201328 jun. 2013

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

TRansnational European Welfare Politics and their Public Discussions

Birte Siim (Oplægsholder)

23 nov. 2012

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Projekter

Intersections of Gender and Diversity in the European Public Sphere

Siim, B., Rolandsen Agustín, L., Pristed Nielsen, H., Borchorst, A., Fiig, C., Meret, S., Flyger, T. & Mokre, M.

24/06/201031/03/2012

Projekter: ProjektForskning

RECODE: Responding to Complex Diversity in Europe and Canada

Siim, B., Banting, K., Kraus, P., Kastoryanno, R. & Fossum, J. E.

01/06/201001/06/2014

Projekter: ProjektForskning

Intersectionality, Diversity and Gender: National and European belongings

Bidragets oversatte titel: Intersektionalitet, Diversitet og Køn: nationale og Europæiske identiteterAgustin, L. R. & Siim, B., 2016, Challenging Identities: European Horizons. Madsen, P. (red.). New York & Abingdon: Routledge, s. 168-182 25 s. (Routledge Advances in Sociology).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

• 1 Citationer (Scopus)

Political Intersectionality and Democratic Politics in the European Public Sphere

Bidragets oversatte titel: Politisk intersektionalitet og demokratisk politik i den europæiske offentlighedssfæreSiim, B., apr. 2015, Intersektionalitat und Forschungspraxis: Wechelseitige Herausforderungen. Bereswill, M., Degenring, F. & Strange, S. (red.). Munster: Westfalisches Dampfboot, Bind 43. s. 192-210 18 s. (Forum Frauen- und Geschlechterforschung).

Gender Diversities: Practising Intersectionality in the European Union

Bidragets oversatte titel: Kønnet diversitet: intersectionalitet i praksis i den Europæiske UnionAgustin, L. R. & Siim, B., 2014, I : Ethnicities. 14, 4, s. 539-555 17 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

5 Citationer (Scopus)