Evaluering af forsøg med video- og animationsfilm på tømrergrundforløbet (GF2)

  • Louw, Arnt (Projektleder)
  • Hansen, Niels-Henrik Møller (CoI (co-investigator))

Projektdetaljer

Beskrivelse

I samarbejde med NEXT som værtskole i Videnscenter for Håndværk - Design og Arkitektur med Mercantec og TECHCOLLEGE som partnerskoler, vil Center for Ungdomsforskning i dette projekt evaluere tre erhvervsskolers forsøg med at udvikle undervisnings- og læringsrummet på grundforløbet for tømreruddannelsen. De tre skoler – NEXT (København), Mercantec (Viborg) og Tech College Aalborg (Aalborg) – planlægger at inddrage 28- video- og animationsfilm i undervisningsforløbet på GF2 på tømreruddannelsen.

Evalueringen af projekterne vil følge eleverne igennem GF2 og vil gennem interviews, spørgeskemaer og observationer fastholde og perspektivere elevernes oplevelse af brugen af 28 video- og animationsfilm i undervisningen.

Mål med forskningsevalueringen er at belyse elevernes og lærernes oplevelser og erfaringer med brugen af video- og animationsfilm i undervisningen på GF2 på tømreruddannelsen. Evalueringen skal undersøge, hvorvidt brugen af video- og animationsfilm ændrer undervisningsrummet med særlig fokus på undervisningsdifferentiering og, om der kan iagttages et øget læringsudbytte for eleverne.

Evalueringen skal bidrage til en øget viden om udbyttet af inddragelsen af video- og animationsfilm i undervisningsrummet på tømreruddannelsens GF2 samt give konkrete og generelle anbefalinger til, hvorledes brugen af film kan implementeres i undervisningen på erhvervsuddannelserne.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201930/11/2019

Emneord

  • video- og animationsfilm
  • tømrergrundforløbet
  • GF2
  • erfaringer

Publikation

Åben adgang
Fil
25 Downloads (Pure)