Forskningsinfrastruktur til udvikling af droner og deres anvendelse i luftbåren dataindsamling

 • Hallenborg, Kasper (Projektkoordinator)
 • la Cour-Harbo, Anders (PI (principal investigator))
 • Normand, Signe (PI (principal investigator))
 • Beach, Brad (PI (principal investigator))

Projektdetaljer

Lægmandssprog

Vi lever i en verden præget af klima-, miljø- og naturforandringer. Forandringer der skaber nye videnskabelige og samfundsmæssige udfordringer og sætter nye krav til indsamling af data. Uanset om der er tale om klimaundersøgelser ved Arktis, miljøovervågning af danske kyster, trafikmonitorering eller termografiske energitabsanalyser, så er dataindsamling en stor udfordring og en af de tungeste budgetposter. Tilfælles har de et nyt unikt værktøj til dataindsamling – droner – der kan forenkle, åbne for helt nye muligheder og gøre det langt billigere end mange traditionelle metoder. Anvendelsen af droner til forskning er i sin spæde begyndelse. Investering i en drone-baseret forskningsinfrastruktur vil kunne bringe Danmark helt i front internationalt både med udvikling af ny droneteknologi og med forskning i løsninger til fremtidens udfordringer. Danmark har grundlag for at skabe 12.000-15.000 nye arbejdspladser inden for udvikling, test og produktion af droner og relateret udstyr. UAS-ability vil være et væsentligt bidrag til at udløse dette potentiale over de næste to årtier
AkronymUAS-ability
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/201631/12/2021

Samarbejdspartnere

 • University of Southern Denmark (Projektpartner) (leder)
 • Aarhus University (Projektpartner)

Finansiering

 • Styrelsen for Forskning og Innovation: 30.000.000,00 kr.

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.
 • Advisor to JARUS

  Anders la Cour-Harbo (Deltager), Terrence Martin (Deltager), Tom Putland (Deltager), Tony Nannini (Deltager), Henri Hohtari (Deltager) & Joerg Dittrich (Deltager)

  Impact: Politisk impact

 • The Value of Step-by-Step Risk Assessment for Unmanned Aircraft

  La Cour-Harbo, A., 13 jun. 2018, 2018 International Conference on Unmanned Aircraft Systems, ICUAS 2018. IEEE, s. 149-157 9 s. 8453411. (International Conference on Unmanned Aircraft Systems (ICUAS)).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

  Fil
  18 Citationer (Scopus)
  682 Downloads (Pure)