Aktiviteter pr. år
Projektdetaljer
Beskrivelse
Formålet med projektet er at udvikle et forbedret græsproteinprodukt fra dansk produceret plantemateriale til helt unge produktionsdyr. Projektet vil fokusere på at forbedre proteinproduktet gennem designede enzymatiske behandlinger, der vil resultere i foder, der har forøget fordøjelighed for dyrene og som indeholder færre antinæringsstoffer. Dette er vigtigt for helt unge produktionsdyr, da de i modsætning til voksne dyr er betydeligt mere følsomme over for fibre og antinæringsstoffer. Projektet fokuser på, at proteinproduktet er baseret på bæredygtig dansk produceret lucerne og kløvergræs og med en aminosyreprofil, der er lige så god som soja. Potentialet for græsprotein især til økologisk dyrefoder er stort pga. stigende behov for alternative og bæredygtige proteinkilder, og projektet vil med de involverede partnere blive i stand til at udvikle en ny enzym-baseret metode til at producere højkvalitet græsprotein til en konkurrencedygtig pris. Partnerne (2 universiteter og 4 firmaer) har hver deres ekspertise, der repræsenterer hele værdikæden, og projektet vil for firmaerne resultere i ny udvikling og dermed forøget omsætning og øget indtjening. DLF forædler planter bla. til det danske marked, Glycospot udvikler nye enzym high throughput arrays, BiomassProtein forbedrer og optimerer deres proteinraffineringsmetode og Hamlet Protein forbedrer og optimerer proteinfoderprodukter. Konsortiet er stærkt, og resultaterne kan derfor hurtigt omsættes i praksis
Kort titel | GræsProteinFoder |
---|---|
Akronym | GræsProteinFoder |
Status | Afsluttet |
Effektiv start/slut dato | 01/07/2019 → 30/06/2024 |
Samarbejdspartnere
- University of Copenhagen
- GlycoSpot Aps
- BiomassProtein ApS
- Aarhus University
Aktiviteter
- 1 Konferenceoplæg
-
Proteiner fra grøntafgrøder – et dansk alternativ til soja
Lübeck, M. (Foredragsholder)
13 jan. 2021Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidrag › Konferenceoplæg
Publikation
- 1 Konferenceabstrakt til konference
-
Recovery of food- and feed-grade proteins from fresh grass juice using membrane separation
Mattsson, T., Jørgensen, A. K., Gregersen Echers, S., Olsen, M., Heiske, S. U., Gundersen, E., Holt, C., Veje, M. H., Stephensen Lübeck, P., Lübeck, M. & Jørgensen, M. K., 2023.Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskrift › Konferenceabstrakt til konference › Forskning