Gulerodsprojekt: "De gode rødder…" - 238.000 kr. (ekstern bevilling)

Beskrivelse

Projektet er del af den nordjyske fødevarefestival "Mad på Nordjysk", der arrangeres i samarbejde med Region Nordjylland, Spis Nord og Visitnordjylland.

”Børnene er regionens fremtid og fremtidens børn skal være sunde”. Med dette statement, retter Food+Design, Center for Food Science, Design &Experience, Aalborg Universitet fokus mod sundhed som begreb for målgruppen børn og unge, når der d. 4. og 5. november afholdes Nordjysk Fødevarefestival i Nordkraft i Ålborg.

Projektets fysiske og centrale udgangspunkt ”Gulerodspavillonen” danner scenografi og designmæssig ramme i den store Kedelhal i Nordkraft om en oplevelsesrig dag for offentligheden og en inviteret deltagerkreds.

I en spektakulær designkonstruktion ophænges flere tusinde gulerødder i indbyrdes uafhængige snore og skaber et nyt ”rum” i rummet og nye muligheder for at skabe fokus på dagens centrale råvare: ”Guleroden”.

Gennem dagen afholdes flere konferencer, hvor gulerodspavillonen fungerer som mødested og som scene for indledende og uformelle diskussioner om fremtiden for nordjyske fødevarer, sundhed, mad til mange, måltider på sygehuse samt børn og unges måltidsvaner.



Med dette projekt afsøger Food+Design nogle af mulighederne og effekterne ved at lave oplevelsesbaseret fødevareformidling i en opsigtsvækkende gulerodspavillon, der af arkitekter og designere er udviklet gennem parametrisk design og består af ca. 1/2 ton gulerødder, hvor målet med denne særlige kontekst er at danne ramme om strategiske møder for forskningsbaseret smag og oplevelse i design af måltider til sundhedsvæsnet og børneinstitutioner.



Samarbejdspartner: Spis Nord, Region Nordjylland



StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato15/05/201131/12/2011

Emneord

  • Gulerødder
  • Fødevareinnovation
  • Mad på Nordjysk
  • Fødevarefestival