Hindre rekrutteringen til banderne

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Baggrund:

  Københavns Vestegn har gennem en årrække været udfordret af rocker-/bandekriminalitet. Derfor indgik Københavns Vestegns Politi og Herlev, Ballerup og Gladsaxe kommuner i september 2013 en partnerskabsaftale. Med partnerskabet ønskes en fælles, tværgående indsats for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed. Lokalnetværket for Unge er et af Københavns Vestegns Politis bidrag til dette partnerskab. Lokalnetværket for Unge er et kriminalpræventivt projekt, hvis overordnede formål er at bryde fødekæden til rocker-/bandemiljøerne i Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommune. Projektet Lokalnetværket for Unge er gennemført i 2014 og 2015.

  Grundlæggende hviler projektet på dokumenteret viden om, at kriminalitetsforebyggelse betaler sig - både menneskeligt og samfundsøkonomisk. Grundlæggende har projektet baseret sig på en bred og relationsopbyggende indsats overfor unge. I løbet af projektperioden er gennemført en række delprojekter, som fx det individorienteredetrinbrættetogpolitikadet, som er et intensivt læringsforløb inspireret af rollespil.

  Projektbeskrivelse:

  CeFus rolle er ved hjælp af kvalitative interview med centrale aktører i projektet (politi, projektmedarbejdere, deltagende unge m.m.) samt eksisterende materiale fra projektet, at foretage en forskningsbaseret evaluering af projekt.
  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato01/02/201628/02/2017