Projektdetaljer

Beskrivelse

Implementering af cirkulær økonomi i byggebranchen er et erhvervs PhD projekt i samarbejde mellem MT Højgaard, SBi og SDU. Projektet udføres af PhD-studerende Leonora Charlotte Malabi Eberhardt (tidligere Larsen).

En cirkulær økonomi er en model for forbrug og produktion, hvor produkters livscyklus er udvidet således at det bliver nemmere at reparere, genbruge og reproducere gamle produkter, en forbedret holdbarhed, bedre affaldshåndtering. Cirkulær økonomi fremmer ressourceeffektivitet ved genbrug for at reducere affald og minimere negative miljøpåvirkninger. Da byggebranchen er ansvarlig for ca. 35% af verdens affald, er CØ centralt i bestræbelserne på at forbedre byggeindustriens ressourceeffektivitet.

Det overordnede mål med ph.d.-projektet er at skabe forskningsbaseret viden og integrerede designkoncepter, der understøtter implementeringen af CØ i bygningssektoren for at optimere bygningers og byggematerialers miljømæssige præstationer.

Visionen er at udvikle enkle formidlingsmetoder baseret på omfattende data om miljøpræstationer for at understøtte og lette et bæredygtigt byggedesign og beslutningsproces baseret på kvantitative indikatorer, dog uden at indføre yderligere og potentielt overdreven kompleksitet i processen.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/201730/09/2020

Emneord

  • Cirkulær økonomi

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.