Innovation af forretningsprocesser

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Danfoss og Aalborg Universitet samfinancierer et professorat i "Business Process Innovation" eller fornyelse af forretningsprocesser. Som en del forskningsprogrammet gennemføres et aktionsforskningsprogram med udgangspunkt i visionen om "Global Supply Chain Intelligence" eller "Den intelligente forsyningskæde" på DF.

  Evnen til hurtigt og effektivt at omsætte nye IT muligheder til innovative løsninger vil blive afgørende for en organisations agilitet. Specielt i en global forsyningskæden er agilitet betydende, og det er derfor vigtigt at sætte fokus på samspillet mellem IT og forretning.

  Hensigten med at integrere IT i supply chain udviklingen er, at udforske de nye muligheder som en robust og modnet IT platform kan skabe for forretningen.

  Dette kræver en betydelig udviklingskraft eller operationel agilitet. Desværre er mange at de krævede kompetencer og roller endnu ikke definerede og ligeledes er metoder og fremgangsmåder særdeles umodne. Endelig er denne udviklingsproces tværgående i forhold til forretning og IT. Dette skaber et særligt behov for "alignment" mellem DF's IT organisation og forretningen, specifikt divisionerne RA og MC.

  Formålet med aktionsforskningsprogrammet "Den intelligente forsyningskæde" er, at udfordre og stimulere DF evne til at skabe, udvikle og realisere nye koncepter i forsyningskæden baseret på avanceret informationsteknologi.

  Forskningsmæssigt bygger programmet på en række kompetencer inden for udvikling af leverancesystemer på Center for Industriel Produktion (CIP) ved Aalborg Universitet. På centeret har der i en årrække været fokus på industriel produktion og med dette program udvides perspektivet til at omfatte IT.

  De forskningsmæssige perspektiver for programmet er at kunne anvise hvordan industrien kan arbejde med IT således der skabes størst mulig forretningsmæssig værdi af investeringerne.

  Programmet løber over 5 år og udover professoratet tilknyttes mindst 2 Ph.D. studerende til indsatsen.

  Danfoss programmet gennemføres som en række aktionsforskningsprojekter som ledes af en styregruppe med repræsentanter fra RA, MC, DIT og CIP.

  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato01/08/200731/07/2012

  Finansiering

  • <ingen navn>

  Fingerprint

  Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.