Integrated laser processes for cost effective prototyping and one of a kind production

Projektdetaljer

Beskrivelse

Når metal bearbejdes, skal bearbejdningsprocesser som skæring og svejsning foregå hver for sig. Det kræver meget håndtering og lagring, da det ikke foregår i samme hastighed og der er en stor del manuelt arbejde. Denne proces vil et nyt projekt nu forkorte og forbedre ved, at udvikle én ny maskine.
Maskinen kommer ikke kun til at forbedre processen ved fremstilling af emnerne, udvikling af nye produkter vil også blive betydeligt nemmere og billigere. I dag printes prototyper i plast, metal eller ved 3D print, da det er for besværligt og dyrt at gøre det i metal. Den nye teknolig vil gøre det muligt at tage metalpladerne direkte fra designfasen til masseproduktionsfasen.
Det hele er programmeret således, at det er et program i maskinen, der udskiftes, for at få et nyt metaldesign. Teknologien vil minimere håndteringstid, omstillingstid, lagerplads, maskinplads, gennemløbstid, udstyrsinvestering og programmeringstid. Det er faktorer, som vil gøre teknologien konkurrencedygtig inden for produktion af mindre serier, prototyper og kundetilpassede produkter.
AkronymINTERLASE
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/11/201730/04/2021

Samarbejdspartnere

  • Grundfos DK AS
  • Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S
  • Nordtec-Optomatic A/S
  • Teccluster A/S

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.