Karakterisering af produkter fra enzymatisk omesterifisering af fedtstoffer vha. NIRS / Characterisation of products from enzymatic interesterification of edible fats using NIRS

  • Houmøller, Lars P., (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

I fedt- og olieindustrien er der stor interesse for at fremstille produkter med bestemte egenskaber, fx mht. smelteprofil. Dette kan opnås ved enzymatisk omesterifisering af blandinger af fedtstoffer, og til at følge processen udføres en række analyser på processen og produktet. Med henblik på at få hurtigere analyseresultater og evt. styre processen online undersøges muligheden af at erstatte de traditionelle analysemetoder med nærinfrarød spektroskopi (NIRS). Projektet udføres i samarbejde med Novozymes A/S, Bagsværd. (Lars P. Houmøller)
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/200301/06/2008

Publikation

  • 1 Tidsskriftartikel

Determination of SFC, FFA, and equivalent reaction time for enzymatically interestified oils using NIRS

Houmøller, L. P., Kristensen, D. & Rosager, H., 2007, I : Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry. 71, 2, s. 868-873 6 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  • 17 Citationer (Scopus)