Kemisk og termisk oprensning i Kærgård plantage

Projektdetaljer

Beskrivelse

Groundwater beneath the Kærgård Plantage megasite in Denmark are contaminated with a complex mixture of pharmaceutical wastes, including sulfonamides, barbiturates, aniline, pyridine chlorinated solvents, mercury, and cyanide.  Regulatory agencies in Denmark are now in the process of evaluating remedial alternatives for source area remediation at the site.  As there is no precedent for treating this type of mixture, the feasibility of a variety of in situ remediation technologies are being evaluated in bench tests, including biological, chemical, and thermal techniques.

CIChem Research Group assists the project by conducting experiments with in situ chemical oxidation (ISCO) og thermal methods for remediation.

The following parts participate in the project:

- The Danish Envoironmental Protection Agency
- Region of Southern Denmark
- Rambøll
- Cowi
- Geosyntec
- Isotec

StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/06/200901/06/2011

• <ingen navn>

• Oprensning
  • Termisk
  • ISCO
  • Kærgaard Plantage
  • Persulfat
  • Fenton
  • Damp

Fingerprint Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.

• Aktiviteter

• 2 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

ATV Møde - Temadag om kemisk oxidation

Lars Bennedsen (Oplægsholder)

8 mar. 2010

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

ATV Møde - Temadag om kemisk oxidation

Erik Gydesen Søgaard (Oplægsholder)

8 mar. 2010

Projekter

Aktiverede peroxygener til rensning af forurenet jord og vand

Bennedsen, L., Søgaard, E. G. & Mortensen, L.

Erhvervsphd

01/05/200801/05/2011

Projekter: ProjektForskning

• Publikation

• 2 Konferenceartikel i proceeding
    • 2 Konferenceabstrakt til konference
    • 1 Ph.d.-afhandling
    • 1 Paper uden forlag/tidsskrift

Activated Peroxygens for Remediation of Contaminated Soil and Groundwater

Bennedsen, L. R., 2011, Esbjerg: Esbjerg Institute of Technology, Aalborg University. 81 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Åben adgang
    Fil
    2948 Downloads (Pure)

Pilotforsøg med stimuleret reduktiv deklorering som led i treatment train

Nissen, L., Dall-Jepsen, J., Rügge, K., Bennedsen, L. R., Jørgensen, T. H., Durant, N., Mackinnon, L., Christophersen, M., Christensen, J. F. & Bruun, P., 2011.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Bench-Scale Thermal Treatment of Contaminants from a Complex Pharmaceutical Waste Mega-site

Nielsen, R. P., Søgaard, E. G., Dall-Jepsen, J., Rügge, K., Jørgensen, T., Christophersen, M. & Christensen, J., 24 maj 2010. 1 s.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskning