Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet med projektet PLANTEKOMPETENT er at forbedre mulighederne for udbud af økologiske og konventionelle plantebaserede fødevarer af høj kvalitet ved at styrke virksomheders kompetence til plantebaseret fødevareproduktion gennem:
A) Identifikation og analyse af de strategier, som sektorens virksomheder har anvendt og anvender for at opbygge kompetencer til at kunne udvikle, producere og sælge plantebaserede fødevarer, herunder hvilke faggrupper der er ansat samt effekten af rådgivning, efteruddannelse og eksternt samarbejde med leverandører, kunder og forbrugere
B) Udvikling af typologi for kompetencestrategier og kompetencebehov hos forskellige størrelser og typer af virksomheder, herunder særlige behov knyttet til økologisk plantebaseret fødevareproduktion
C) Formidling til sektorens virksomheder, organisationer samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner af virksomheders kompetencestrategier og kompetencebehov ved udvikling og produktion af plantebaserede fødevarer
D) Samarbejde om udvikling af strategier for at imødekomme kompetencebehov ved udvikling, produktion og salg af plantebaserede fødevarer gennem efteruddannelse og ændring af eksisterende uddannelser.
Kort titelPlantekompetent
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/01/202430/06/2025

Samarbejdspartnere

  • Plantebranchen

FN's verdensmål

I 2015 blev FN-landene enige om 17 verdensmål til at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Dette projekt bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 6 - Rent vand og sanitet
  • Verdensmål 9 - Industri, innovation og infrastruktur
  • Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion
  • Verdensmål 13 - Klimaindsats
  • Verdensmål 17 - Partnerskaber for handling

Emneord

  • Plantebaserede fødevarer
  • kompetence
  • Uddannelse
  • Efteruddannelse