Lakrids+ - 243.500 kr. (eksterne midler)

• Fisker, Anna Marie (Projektleder)
  • Kristoffersen, Peter (Projektdeltager)
  • Bülow, Johan (Projektdeltager)

Beskrivelse

Projektets formål er at finde andre og nye anvendelsesmuligheder af lakrids. Projektet skal i samarbejde med Danmarks eneste producent af håndlavet lakrids og Silkeborg Tekniske Skole, udvikle nye innovative fødevareprodukter på basis af lakrids og andre udvalgte råvarer. Den direkte effekt heraf er at få flere anvendelsesmuligheder til storkøkkenserveringer og catering, i særdeleshed hvor der er behov for innovativ, sund og oplevelsesrig mad.

Projektet er opdelt i to faser, hvor fase 1 er centreret omkring udviklingen af en række prototyper (testprodukter) som testes via en smagstest på skoler, dagsinstitutioner og sygehuse. På baggrund af resultaterne fra fase 1 identificeres således et eller flere produkter, der egner sig til videreudvikling med henblik på at introducere nye produkter til markedet. Fase 2 vil således være en udviklingsfase, der gennemfører tilbundsgående test af produktets ernæringsmæssige værdi og optimerer på produktets smag og øvrige egenskaber såsom design, holdbarhed og håndtering.

StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/200931/12/2010