Projektdetaljer

Beskrivelse

FOOD+ (projektet Mad til Mange har skiftet navn til FOOD+) konsortiets formål er først og fremmest at sikre bedre kommunikation og udveksling af erfaring og ideer mellem samtlige interessenter, der arbejder med mad til mange i praksis og som forskningsområde. Det kan i praksis først ske efter en gennemgående indeksering af interessenterne, en indeksering som pågår løbende. Herefter er FOOD+ centrum for formidling af kontakter mellem interessenterne.

I forlængelse heraf skal FOOD+ arbejde indirekte styrke de faglige kompetencer hos de medarbejdere, som fremstiller mad til mange i offentlige og private storkøkkener. FOOD+ skal med andre ord sikre vidensopsamling og tilgængelighed samt vidensformidling. Det sker i praksis ved dialog og udviklingsaktiviteter mellem aktørerne ved faste seminarer og konferencer.

Food+ skal skabe decentrale kompetencecentre som arbejder med netværkstilgang, indenfor seks indholdsområder, forskning, ernæring, vidensopsamling og dokumentation, udviklingsprojekter i samarbejde med både private og offentlige instanser, uddannelsesforløb med fokus på forbedring af eksisterende uddannelser samt design i meget bred forstand.FOOD+ har endvidere som vision at sikre den spisende oplevelsesrige måltider gennem anvendelse af design på måltidets indhold, anretning, emballage, service og måltidets dramaturgi. FOOD+ ønsker desuden i videst mulig udstrækning at sikre anvendelse af lokale råvarer i storkøkkener og gerne bæredygtigt fremstillede råvarer. Ovenstående formål er i første omgang regionale, i næste omgang nationale og på sigt internationale herunder det nordiske regi. FOOD+ har ligeledes som vision at forbedre eksisterende uddannelser indenfor fødevareproduktion og måltidstilberedning således at kvaliteten sikres på måltider til mange. I forlængelse heraf er det også FOOD+ vision at udvikle nye uddannelser herunder efteruddannelse, der kan sikre den højst mulige kvalitet på måltider til mange.Samarbejdspartnere:

Hvidovre Hospital (Mogens Fonseca)

Rigshospitalet Oslo (Terje Størkersen)

Aalborg Sygehus

Silkeborg Tekniske Skole

3F

Kost- & ernæringsforbundet

M.fl.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/12/200715/07/2009

Emneord

  • Mad til Mange
  • Food+