MC-HA Minimum Configuration - Home Automation

  • Larsen, Peter Gorm (Projektdeltager)
  • Mose Entwistle, Johanne (Projektdeltager)
  • Hansen, Ellen Kathrine (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet med projektet er gennem brugerdrevet innovation at udvikle en energistyreenhed, som private brugere selv kan konfigurere og anvende.

Projektet fokuserer på it-løsninger til at effektivisere og reducere energiforbruget i boligen og skal således også afdække brugernes krav til og behov for at styre komfort og energiforbrug i boligen.

Centralt i projektet er at udvikle en prototype for en styringsenhed, som kan ”bygge bro” mellem de forskellige elektroniske produkter i huset og give brugerne en samlet og nem adgang til de relevante styringsmuligheder, forbrugsdata etc.

Brugeren skal gennem energistyringsenheden have mulighed for at styre sit lys-, varme- og strømforbrug. Samtidig skal styringsenheden indgå gnidningsfrit i brugerens hverdag, tilbyde lige præcis de funktioner som brugeren ønsker, være let at bruge og skabe merværdi og komfort for den enkelte.

En konfigurationsenhed vil med fordel kunne anvendes i både nybyggeri og i den eksisterende boligmasse. Begge boligtyper indgår i projektet.

MCHA-projektet har løbet i perioden september 2008 til december 2010. Alle publikationer fra projektet er at finde under punktet 'publikationer og links' i menuen til venstre. Hvis du er interesseret i at vide mere om projektet og dets resultater er du velkommen til at kontakte projektets partnere.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/08/200831/12/2010