Mobil Informationskompetence

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet vil udvikle en model for, hvordan bibliotekerne kan styrke borgernes kendskab til mobiltelefonen som avanceret informationssøgningsværktøj og medieplatform. Det skal ske gennem en proaktiv indsats, hvor mobilens muligheder og begrænsninger afdækkes primært indenfor områderne informationssøgning og medieformidling. I første omgang omfattende projektbibliotekerne, men med afsmittende eksempeleffekt til biblioteker i resten af landet. Projektet skal bygges på erfaringerne fra den massive succes bibliotekerne har med udbredelse af kendskabet til internet på computere.

Bibliotekets hjælp og vejledning til netbaseret informationssøgning skal sprede sig fra pc'en til mobilen. Projektet vil udvikle læringsmetoder og -materiale, der kan sikre, at bibliotekerne fremover kan agere som kompetente aktører på mobil web.

Den del Institut for Kommunikation skal deltage i er følgeforskning ifm. projektet, som er en del af evalueringen. Evalueringen forventes baseret på interviews med brugerne og personalet.

StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato19/05/2010 → …

Finansiering

  • <ingen navn>