Når natur gør en forskel. En forskningsbaseret evaluering af Natur til et godt liv-lab.

Projektdetaljer

Beskrivelse

I dette forskningsprojektet undersøger vi, hvordan naturen kan gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet. Omdrejningspunktet er en række natursociale indsatser, der indgår i Bikubenfondens satsning ’Natur til et godt liv’. Satsningen har fokus på unge på kanten af samfundet og mulighederne for at styrke deres sociale relationer, trivsel og livsmestring. I den forbindelse etableres et laboratorium, ’Natur til et godt liv-lab’, hvor forskellige aktører samarbejder om at kvalificere og vidensbasere det natursociale arbejde med unge på kanten af samfundet.

Center for Ungdomsforsknings bidrag er at følge en række af de unge, der deltager i projekterne, og med afsæt i en undersøgelse af deres perspektiver på deltagelsen at formulere nogle principper for, hvordan det natursociale arbejde kan gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet. Forskningsprojektet vil med afsæt en række kvalitative metoder undersøge de unges erfaringer, oplevelser og forståelser med henblik på at indkredse, hvordan de oplever projektdeltagelsen, og hvordan den virker ind på dem og deres livssituation. På den baggrund skitseres koncepter, metoder og redskaber, som kan være med til at understøtte, at det natursociale arbejde kan gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet.

Der er tale om et treårigt forskningsprojekt, der gennemføres af lektor Anne Mette W. Nielsen, videnskabelig assistent Lea Cecilie Brinkgaard og lektor og souschef Niels Ulrik Sørensen.
Kort titelNår natur gør en forskel
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/201931/12/2021

Samarbejdspartnere

  • Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling
  • Bikubenfonden

Emneord

  • Natur ungdom trivsel social indsats