Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen

• Valero, Paola (Projektleder)
  • Sørensen, Søren Chr. (Projektleder)
  • Sillasen, Martin Krabbe (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet "Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen" har til formål at udvikle den naturfaglige kultur i folkeskolen i fire midtjyske kommuner: Silkeborg kommune, Viborg kommune, Randers kommune og Herning kommune. Konkret tages der udgangspunkt i et udviklingsarbejde i faget natur/teknik i 22 skoler i de fire kommuner. Gennem inddragelse af alle aktører, som kan have betydning for den naturfaglige kultur, er det målet at øge progressionen i natur/teknik og samtidige yderligere styrke kulturen. Erfaringerne fra de 22 skoler skal danne udgangspunkt for arbejdet med den naturfaglige kultur på de øvrige skoler i kommunerne.

Der er tre niveauer i projektet: 1) lærere og ledelsen på hver de involverede skoler, 2) kommunernes forvaltninger repræsenteret ved en kommunal konsulent og 3) som paraply for projektet Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med CAND (Center for Anvendt Naturfagsundervisning i Danmark) med projektleder Søren Chr. Sørensen som daglig leder.
    StatusIgangværende
    Effektiv start/slut dato24/09/2008 → …

• Fonden Naturvidenskabernes Hus

• 1 Rapport
    • 1 Tidsskriftartikel

Læreres vilkår for at udvikle en naturfaglig kultur omkring natur/teknik

Sillasen, M. K., Sørensen, S. C. & Valero, P., jun. 2010, I : MONA: Matematik og Naturfagsdidaktik. 2, 16 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang