Papal Communication and Authority in the Central Middle Ages

• Fonnesberg-Schmidt, Iben (Projektdeltager)
  • Christensen, Emil Lauge (Projektdeltager)
  • Kynan-Wilson, William (Projektdeltager)
  • Althoff, Gerd (Projektdeltager)
  • Berend, Nora (Projektdeltager)
  • Donkin, Lucy (Projektdeltager)
  • Esmark, Kim (Projektdeltager)
  • Johrendt, Jochen (Projektdeltager)
  • Kienzle, Beverley Mayne (Projektdeltager)
  • Kinney, Dale (Projektdeltager)
  • Maier, Christoph (Projektdeltager)
  • Miller, Maureen C. (Projektdeltager)
  • Rollo-Koster, Joëlle (Projektdeltager)
  • Zutshi, Patrick (Projektdeltager)
  • d'Avray, David (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

I højmiddelalderen var pavehoffet en helt central institution i det kristne Europa. Pavemagten blev brugt af både gejstlige og verdslige ledere som dommer, mægler og støtte i en lang række religiøse, politiske og juridiske sager, og den spillede derfor en afgørende rolle i udformningen af den verden og de normer og værdier, som indbyggerne i det højmiddelalderlige Vesteuropa levede i og efter. Pavehoffet kommunikerede med en række grupper i og uden for det kristne Vesteuropa. Projektet ‘Papal Communication and Authority in the Central Middle Ages’ undersøger med inddragelse af idéer og metoder fra historie, historisk antropologi og kunsthistorie de forskellige kanaler og medier, som pavehoffet brugte i sin kommunikation ca. 1100-1250, og analyserer, hvordan kommunikationen blev modtaget lokalt. Projektet fokuserer især på, hvad denne kommunikation og dens modtagelse kan fortælle om, hvordan pavemagten iscenesatte sig selv og sin autoritet, og om, hvilken betydning og magt man lokalt tillagde pavemagten.
Projektet analyserer bla. de ritualer, der udspillede sig på kirkemøder og lokalt omkring modtagelse af pavelige breve og legater; det undersøger også de gaver, der blev udvekslet mellem kurien og lokale ledere, og analyserer den symbolske betydning og de relationelle konsekvenser af den udveksling. Det inddrager endvidere pavelige prædikener og breve samt de historiske beretninger, som med fokus på visuel og materiel kultur formidlede viden om pavehoffet til omverdenen.
Dette fire-årige projekt er finansieret af en YDUN-bevilling fra FKK.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201531/12/2019

• 6 Konferenceoplæg
  • 1 Organisering af eller deltagelse i konference
  • 1 Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter

Papal Communications: Responses and Receptions (c.1100-1300)

William Kynan-Wilson (Arrangør)

28 jun. 201829 jun. 2018

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i konference

Journal of Medieval History (Tidsskrift)

William Kynan-Wilson (Fagfællebedømmer)

2018

Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelsePeer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripterForskning

Anglo-Norman responses to Papal communication

William Kynan-Wilson (Foredragsholder)

1 dec. 2017

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragKonferenceoplæg

Projekter

Visiting Fellowship, University of California Berkeley

Fonnesberg-Schmidt, I. & Miller, M. C.

01/04/201910/05/2019

Projekter: ProjektForskning

• 3 Tidsskriftartikel
  • 1 Bidrag til bog/antologi

Framing Papal Communication in the Central Middle Ages

Althoff, G., Fonnesberg-Schmidt, I. M. & Kynan-Wilson, W., 1 aug. 2018, I : Journal of Medieval History. 44, 3, s. 251-260 10 s.

• 1 Citationer (Scopus)

Smiling, Laughing and Joking in Papal Rome: Thomas of Marlborough and Gerald of Wales at the Court of Innocent III (1198-1216)

Kynan-Wilson, W. & Fonnesberg-Schmidt, I. M., 1 okt. 2018, I : Papers of the British School at Rome. 86, s. 153-181 29 s.

• 1 Citationer (Scopus)

Subverting the message: Master Gregory’s reception of and response to the Mirabilia urbis Romae

Kynan-Wilson, W., 1 aug. 2018, I : Journal of Medieval History. 44, 3, s. 347-364 18 s.