SpisVel Markedsudvikling af velsmagende, sunde og bæredygtige måltider på spisesteder

Projektdetaljer

Beskrivelse

Nøglehulsmærket findes i dag på mange færdigpakkede fødevarer. Fremover kan mærket også sættes på små og store måltider på spisesteder og restauranter. Mærket stiller krav om mere fuldkorn, frugt og grønt, herunder grove grøntsager, mindre salt og passende portionsstørrelser, ligesom det adresserer aspekter som mindre spild og brug af årstidens råvarer. Kravene udfordrer spisestederne teknisk og kulinarisk, men rummer samtidigt et stort sundhedsmæssigt, miljømæssigt og økonomisk potentiale.
Dette projekt vil sikre et bredt udbud og stor tilgængelighed af nøglehulsmærkede, velsmagende fastfood retter fra den hverdagsprægede udespisning. Udvikling af nye produkter og koncepter skal hjælpe spisestederne med at indfri de mange nye krav og skabe produkter, der appellerer smagsmæssigt til de kundegrupper, der ikke er særligt optagede af sundhed. Metoden er at samle kæder, underleverandører, råvareproducenter og en kulinarisk taskforce i et tvedelt innovationsforløb, der både rummer fælles aktiviteter og individuelle virksomhedsforløb. Endelig vil projektet vurdere, hvilken effekt nøglehulsmærket har på virksomhedernes økonomi, på miljøbelastning og på forbrugernes sundhed.


AkronymSpisVel
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/201231/12/2014

Publikation

  • 3 Working paper
  • 1 Konferenceartikel i proceeding
Åben adgang
Fil
  • 35 Downloads (Pure)

    A model for organizing and analyzing integration of environmental concerns in product design and re-design

    Jørgensen, M. S., 2014, ASME 2014 12th Biennial Conference on Engineering Systems Design and Analysis: Volume 1: Applied Mechanics; Automotive Systems; Biomedical Biotechnology Engineering; Computational Mechanics; Design; Digital Manufacturing; Education; Marine and Aerospace Applications. American Society of Mechanical Engineers, 8 s. ESDA2014-20211

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

    Åben adgang
    Fil
  • 360 Downloads (Pure)